Az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. többfordulós versenyt hirdetett középiskoláknak. A verseny első fordulója október 17-én zárult, a nagy érdeklődésre számon tartott verseny elődöntőjébe 10 csapat jutott be.

A feladatok között esszéírás, vászontáska tervezés és az ökológiai lábnyom csökkentése szerepelt többek között. A csapatok sok munkát fektettek a feladatok megoldásába, sok újszerű és érdekes megoldási javaslat született a fenti témákban.

A környezettechnológia jelene és jövője címmel rendeznek konferenciát az Európai Ifjúsági Központban 2021. november 11-én. A konferencia célja, hogy a vállalatok részére bemutatásra kerüljenek olyan jó gyakorlatok vagy elérhető legjobb technológiák, fejlesztési lehetőségek, amelyek segítségével az egészséges környezethez való alapvető jog biztosítása megalapozható.

Kis lépésekkel a zöldebb jövőért. Tudatos vásárlással, odafigyeléssel jelentősen csökkenthető a környezetterhelés. Íme egy érdekes és bíztató felmérés, amit Tudatos Vásárlók Egyesülete készített. A cikk a tudatosvasarlo.hu oldalon jelent meg.

2021. április 19., hétfő – 09:53

A víz érték. Tudja ezt mindenki, akit kicsit is érdekel a környezetvédelem, az Ökocímke odaítélésénél ezért is fontos szempont, hogy az adott termék előállítása során a lehető leghatékonyabban bánjanak ezzel a természeti forrással. De hogyan gazdálkodjunk okosan a vízzel a háztartásunkban?