2021. április 19., hétfő – 09:53

A víz érték. Tudja ezt mindenki, akit kicsit is érdekel a környezetvédelem, az Ökocímke odaítélésénél ezért is fontos szempont, hogy az adott termék előállítása során a lehető leghatékonyabban bánjanak ezzel a természeti forrással. De hogyan gazdálkodjunk okosan a vízzel a háztartásunkban?

Dr. Fekete Jenő a kezdetektől fogva a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottságának tagja. Az elmúlt bő negyed évszázad sikereiről, elméleti és gyakorlati dilemmáiról, valamint a környezetvédelmi gondolkodás fontosságáról beszélgettünk vele.

Ön jelen volt az Ökocímke megszületésénél. Hogyan lett az Értékelő és Minősítő Bizottság tagja? 

Toner és toner között hatalmas különbségek lehetnek – az egyik például ökocímkés, a másik pedig nem az. A Green Toner Hungary Kft. Környezetbarát Termék díja kapcsán Barta Évával beszélgettünk.

Hogyan találtak rá az owa ARMOR tonerre?

2021. április 19., hétfő – 09:49

Ha valamire, akkor a hazai fejlesztésű és gyártású Souldrops termékcsaládra valóban igaz az a marketinges megállapítás, hogy leugrik a polcról. A mosószer nem csak színes, de kiemelten környezettudatos is, amiről a flakonon szereplő ökocímke is árulkodik.

2021. április 19., hétfő – 09:48

Az Európai Unió tagországai – így Magyarország is – elfogadták azt a klímacélt, mely szerint 2050-re nem idéz elő üvegház-hatású gázkibocsátást gazdasági tevékenységeivel. A Parlament által elfogadott klímavédelemről szóló törvény szerint Magyarországon 2030-ig 40 százalékkal kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását (az 1990-es kibocsátást referenciaként véve), továbbá legkésőbb eddigre el kell érnie a 21%-ot a megújuló energiaforrások részarányának.