Magyar környezetbarát védjegyet és európai ökocímkét adott át a helyettes államtitkár

2022. július 6., szerda – 19:31

A magyar környezetbarát védjegyhasználatra jogosító tanúsítványt Lőrincz István, a Granpol Kft. ügyvezetője, az európai uniós ökocímkéről szóló tanúsítványt pedig Babák Ákos, a Lucart Kft. magyarországi ügyvezetője vehette át Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkártól , a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. dísztermében.

A tanúsítványt olyan vállalkozások nyerhetik el, amelyek teljesítik az egyes termékcsoportokra vonatkozó szigorú környezetvédelmi előírásokat. Ezek betartásával a vállalkozások minimalizálják az adott termék vagy szolgáltatás életciklusa során keletkező jelentős környezeti terheket, mint például a csomagolási hulladék, illetve a felhasznált víz és energia mennyisége, valamint az alkalmazott vegyi anyagok köre.

A több mint 100 főt foglalkoztató Granpol Kft. egy a fenntartható fejlődésért és a környezetvédelemért elkötelezett esztergomi magyar takarítóvállalkozás, amely a vonatkozó ökocímkés előírásoknak megfelelően minősítetten környezetbarát takarítást folytat az Esztergomi Főszékesegyház Bazilika, a Főszékesegyházi Kincstár, valamint a székesfehérvári Prépost Gyűjteményi és Vagyonkezelő központ számára.

A Lucart Kft. egy olasz családi vállalkozás. A papíriparban Európa-szerte vezető szerepet betöltő Lucart-csoport magyarországi leányvállalata Magyarországon elsőként nyerte el 2018-ban az uniós ökocímke minősítést egészségügyi- és háztartási papírtermékeire, azaz kéztörlőkre, toalettpapírokra és papírtörlőkre, majd 2020-ban a megújított feltételrendszernek is megfeleltette a Magyarországon előállított termékeit.