Az élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek feltételrendszere
Az élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek „termékcsoportot” a hipermarketek, a diszkontok, a szupermarketek, valamint a kis alapterületű vegyes termékkört árusító élelmiszerüzletek alkotják. Ez az üzlettípus bonyolítja le a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom közel 40 százalékát.
Az élelmiszer kiskereskedelem közvetlen környezeti hatását az üzletek erőforrás felhasználása és a működés során kibocsátott szennyezőanyagok jelentik. Ilyen közvetlen hatás például az üzlet hűtőberendezéseinek, fűtésének és világításának az energiafelhasználása, a hűtőberendezések hűtőközegeinek légszennyezése, a klímaberendezés zajkibocsátása vagy az üzletben keletkező hulladék. A közvetlen hatásokon túl az üzletek gazdasági kapcsolataikon keresztül, a beszállítóknál és a fogyasztóknál jelentkező környezeti hatás befolyásolásával is hatnak a környezetükre.
Az élelmiszer-kiskereskedelmi üzletek feltételrendszerről bővebben ide kattintva olvashat.