Rendezvények, ahová elvittük az ökocímkét I. - Klímanap

2022. február 8., kedd – 12:16

A Herman Ottó Intézet minősítési igazgatósága a tavalyi év utolsó negyedében is részt vett a legfontosabb magyarországi környezetvédelmi és fenntartható fejlődéssel foglalkozó konferenciákon és rendezvényeken, hirdetve a környezettudatosságot és megjelenítve az Ökocímkét.

Több tízezer érdeklődő figyelte a Nagy Klímateszt döntőjét és a kísérő rendezvényeket

A diákújságírók tavalyi éves találkozója, a 2021. szeptember 30-án a budapesti Akvárium klubban megrendezett 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál és Klímanap elnevezéséhez híven a klímavédelem jegyében zajlott, hiszen egyebek mellett az esemény keretében rendezték a Diák Újságírók Egyesülete által szervezett Nagy Diák Klímateszt döntőjét is.

Az igazgatóság munkatársai versíró versennyel, ökocímkés ajándékokkal és fotófallal várták standjuknál az érdeklődőket. A Herman Ottó Intézet környezettudatos gondolkodást népszerűsítő kiadványaival és szórólapjaival mutatták be nekik, hogy miért érdemes ökocímkés terméket vagy szolgáltatást választani. A látogatók által a 2021-es Ökocímke verseny  Keresd a jelet! – jeligéjére írott versek közül a legjobbakat EU ökocímkés – Ecolabel vagy Környezetbarát Termék védjeggyel ellátott termékekkel díjazták.  Azokat a diákokat is megajándékozták, akik ökocímkés képeslapot küldtek az ismerőseiknek.

A történésekről a Diák Újságírók Egyesületének honlapja és Tallózó című magazinja is beszámolt, ráadásul a klímateszt döntőjét és a tematikus beszélgetéseket több tízezer ember követhette a streamelt tévéadásokon és a DUE közösségi felületein.