Bicikli húzza Brüsszelből Budapestre a kerekeken guruló ökocímkés bemutatótermet

2022. július 14., csütörtök – 18:36

Az uniós ökocímke harmincadik születésnapja alkalmából létrehozott, Brüsszelből induló és 3 hónapos európai körútját követően oda visszatérő, kerekeken guruló vándorkiállítás célja, hogy az uniós ökocímkével ellátott termékeket és szolgáltatásokat bemutatva és az ökocímkéhez kapcsolható környezettudatos elveket közvetítve elősegítse a körforgásos, minél kevesebb környezetszennyező anyag kibocsátásával működő gazdaságot, valamint a minél zöldebb Európa kialakulását. Hogy Magyarországon hol lehet megtekinteni, azt az alábbiakban mutatjuk be.

Brüsszeli indulás
A 30. születésnap és évforduló alkalmából indított túrát május 31-én Florika Fink-Hooijer, az Európai Bizottság környezetvédelmi főigazgatója nyitotta meg Zakia Khattabi belga klíma-, környezetvédelmi, fenntartható fejlődési és zöld megállapodási miniszter jelenlétében. A bemutatótermet Virginijus Sinkevičius, az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosa is megtekintette. (A kép forrása: https://environment.ec.europa.eu/)

A júniust a belga fővárosban töltő ’Showroom on Wheels’, azaz az európai ökocímke első 30 évének eredményeit bemutató mozgó kiállítóterem 2022.szeptember 2-án érkezik Budapestre, és 2022.09.10-ig lesz Magyarországon. Időközben meglátogat egy tucatnyi német és észt nagyvárost, majd októberben részt vesz a luxemburgi klíma expón, hogy útját zárva október 13-án a brüsszeli ökocímke világnap és a belga ökocímkés termékek és szolgáltatások napjának egyik attrakciója lehessen.  

Budapest, Bábolna és Szeged: ahol a guruló kiállítóteremmel Ön is találkozhat

A kiállítóterem
A környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat megjelenítő kiállítóterem 2022. szeptember 2-10-ig több magyarországi helyszínen is megtekinthető lesz (a kép forrása: https://environment.ec.europa.eu/

Budapest, Bábolna és Szeged: ahol a guruló kiállítóteremmel Ön is találkozhat

A rendezvény legfőbb célja, hogy a legelsők tapasztalatait bemutatva szolgáljon támaszként azoknak a vállalkozásoknak , amelyek a fenntarthatóság előnyeit hatékonyság növelésére vagy versenyelőnyre szeretnék fordítani, és deklarált céljuk a stabil, jövőbe mutató és egyben fenntartható üzletmenet. A konferencián az ökocímke elmúlt 30 évének eredményei és üzenetei mellett a zöld finanszírozási lehetőségek, az előremutató befektetési döntések, az ESG megfelelés, az EU-s fenntarthatósági keretrendszer és a megújuló energia, valamint a zöld közlekedés is kiemelt figyelmet kap, ráadásul az előadók bemutatják majd a munkavállalók és fogyasztók által generált új vállalati stratégiákat is.

  • A bicikli által vontatott kiállítóteremmel egyebek mellett a szeptember 8-a és 10-e között zajló Bábolnai Gazdanapokon is lehet majd találkozni. 

A további budapesti és vidéki helyszínekről majd a www.okocimke.hu weboldalunkon és a facebook.com/okocimke, valamint az instagram.com/okocimke közésségi oldalainkon tájékoztatjuk az érdeklődőket.