Keresd a jelet! – verseny középiskolások részére

2021. szeptember 9., csütörtök – 09:30

Érdekel a környezetvédelem és a fenntartható fogyasztás? Szeretnél zöldebben élni és kevesebb szemetet termelni? Szeretnéd tudni, mit jelölnek az ökocímkék és mit takarnak ezek a jelölések? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor a „Keresd a jelet!” verseny csak rád vár.

Az EU ökocímke és a hazai Környezetbarát Termék védjegy népszerűsítésére az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kétfordulós versenyt hirdet középiskolás, 9-13. évfolyamos diákok számára.

A versenyző csapatoknak 2021. szeptember 26-ig kell regisztrálniuk, nevezési díj nincs.

A regisztrációhoz az alábbi adatokat kell megküldeni az okocimke [at] hoi.hu e-mail címre:

csapat neve,
csapattagok neve,
iskola neve,
e-mail cím, amelyen keresztül el lehet érni a csapatot;

A versenyfeladatok között rövid esszéírás, kvíz és izgalmas kreatív feladványok szerepelnek. A felkészüléshez, a feladatok megoldásához háttéranyagot biztosítunk. Az első és a második forduló feladatait a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu oldalon keresztül lehet beküldeni. Az első forduló összesített pontszámai alapján a legjobb 10 csapat kerül be a döntőbe. A járványügyi előírások függvényében a csapatok személyesen vagy online esemény keretében is összemérhetik tudásukat.

Az első helyezett szakmai tanulmányúton vehet részt, a második és harmadik helyezett értékes elektronikai- vagy könyvutalványt nyer, a többiek között pedig különdíjakat osztunk ki.


Pályázati feltételek:
A csapatok a regisztráció lezárását követően értesítést kapnak a verseny indulásának dátumáról az általuk megadott e-mail címen. Utána a további információk a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu weboldalon lesznek elérhetőek.
A versennyel kapcsolatos kérdéseket az okocimke [at] hoi.hu e-mail címre várjuk.

Frissítve 2021.11.10-én!

Felhívás itt tölthető le.

 

Kapcsolódó tartalmak: