Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

2017.02.15
Átadták a Környezet Védelméért Díjakat

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az elmúlt évekhez hasonlóan 2017-ben ismét meghirdette a Környezet Védelméért Díjat két kategóriában. A nívós elismeréseket V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és dr. Ágoston Csaba elnök adta át a XVII. Környezetvédelmi Bálon, a Hotel Intercontinentalban Budapesten.


2017.02.06
A környezetvédelemben különösen nagy szerepe van a példamutatásnak

A környezetvédelemben különösen nagy szerepe van a példamutatásnak, a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata által alapított környezetvédelmi díjak pedig pont ezt a szerepet töltik be, hiszen a díjazott, környezetügyért elkötelezett szakemberek életpályájukkal inspirálják a fiatalabb generációkat - mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, a Magyar Mérnöki Kamara budapesti rendezvényén.


2017.01.26
Amit az ökocímke-rendszer létrejötéről tudni érdemes

A környezetbarát minősítés és tanúsítás célja a fogyasztók tájékoztatása a minősített termékekről és szolgáltatásokról, ezáltal a fogyasztók környezet iránti felelősségtudatának erősítése, valamint a gyártók, forgalmazók és szolgáltatók ösztönzése a környezeti szempontból kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező termékek és szolgáltatások bevezetésére.


2017.01.23
Megújult az ECAT

Megújult az idegenforgalmi szálláshelyek internetes szállásfoglalási oldala és az EU ökocímkés termékek elektronikus katalógusa, az ECAT.


2016.12.20
KÖZLEMÉNY

A Kormány a központi hivatalok és a költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával kapcsolatos intézkedésekről szóló 1312/2016. (VI. 13.) Korm. határozatával egyebek mellett döntött arról, hogy a Herman Ottó Intézet megszűnik, és feladatait 2017. január 01. napjával a Környezetvédelmi Termék Nonprofit Kft. gazdasági társaság látja el, a jelenleg rendelkezésre álló céginformációk alapján ez a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.


2016.12.18
Gratulálunk védjegyes partnerünknek!, a XELLA Magyarország Kft.-nek

Meghosszabbította védjegyhasználati szerződéseit a XELLA Magyarország Kft. a pórusbeton termékek, a mészhomok tégla és az ásványi hőszigetelés termékek termékcsoportokban. A védjegyhasználati szerződések érvényességi ideje 2020. december 31.


2016.12.12
324 milliárd forintot fordít Magyarország a klímaváltozás hatásainak kiküszöbölésére

Magyarországon mintegy 324 milliárd forint fordítható a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 1174 milliárd forintos forrásából a klímaváltozás hatásainak kiküszöbölésére és az azokhoz való alkalmazkodásra – mondta V. Németh Zsolt csütörtökön a Herman Ottó Konferencia Központban megrendezett szakmai konferencián.


2016.12.11
Feltételrendszerek meghosszabbítását hagyta jóvá az ÉMB

A Földművelésügyi Minisztériumban december 8-án, csütörtökön tartotta soron következő ülését a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB) Barta Géza ügyvezető elnökletével. A tanácskozáson részt vett dr. Dobi Bálint, az FM Környezetügyi Főosztályának vezetője is. A bizottság többek között megvitatta a meghosszabbításra és felülvizsgálatra javasolt feltételrendszereket, valamint az újonnan benyújtottakat. Napirenden szerepeltek a végrehajtás alatt álló ÉMB határozatok is.


2016.11.29
A fiatalok az online vásárlás mellett döntenek

Miközben az európaiak heti nagybevásárlásuk alkalmával sokáig az üzleteket részesítették előnyben, úgy tűnik, hogy küszöbön áll az online vásárlás forradalma.


2016.11.24
A komposzt is érték!

A Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva „A komposzt is érték” címmel konferenciát szerveztek a Herman Ottó Konferencia Központban 2016. november 22-én. Az előadásokat gyakorlati útmutatás követte.


2016.11.07
Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a francia-magyar környezetvédelmi hónapot

Az idei évben is számos érdekes és aktuális témával találkozhatnak az érdeklődők, a klímaváltozástól kezdve a fenntartható fejlődésen át a nulla hulladék programig, de bepillantást nyerhetünk a jövő városainak világába, valamint a fenntartható mezőgazdaság és élelmezés problémáiba is – mondta Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár a Francia Intézetben.


2016.11.07
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte az Országos Környezetvédelmi Tanács

Az Országos Környezetvédelmi Tanács (OKT) fennállásának 20. évfordulója alkalmából köszöntötte a résztvevőket ünnepi konferencián V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár. Az OKT szerteágazó, elhivatott tevékenységével immár két évtizede segíti a környezetvédelmi tárca és a jogalkotók munkáját – mondta az államtitkár november 3-án, csütörtökön.


2016.11.03
Zöld közbeszerzési követelmények irodaépületekre

Magyar nyelven is elérhetők az Európai Unió irodaépületek tervezésére, kivitelezésére és kezelésére vonatkozó zöld közbeszerzési követelményei.


2016.11.03
A Herman Ottó Konferencia Központba visszük a világot

A Herman Ottó Intézet 2016. november 12-én nyílt nappal várja a természet és környezet barátokat. A kicsik és nagyok egyaránt interaktív játékokon, izgalmas kísérleteken, előadásokon keresztül ismerkedhetnek meg alaposabban a minket körülvevő világ szépségével, kihívásaival.


2016.11.03
Zöld informatikai eszközbeszerzés

Megjelent az Európai Bizottság új, számítógépekre és monitorokra vonatkozó GPP-követelményrendszere.


2016.10.24
Felhívás szakmai tanulmányi versenyekre

A Hermann Ottó Intézet közzétette a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai tanulmányi versenyekre, illetve a Földművelésügyi Minisztérium egyetértésével megrendezendő őszi és tavaszi egyéb országos versenyekre történő felhívását.


2016.10.24
Van más választás: pozícionálja újra szolgáltatását a piacon

A takarítási szakma megújítása szempontjából a legfontosabb kérdésekkel foglalkozott a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség idei szakmai konferenciája, a TisztaShow, amelyet 2016. október 21-22 között rendeztek meg a Hungexpo B pavilonjában. Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője „Van más választás: pozícionálja újra szolgáltatását a piacon” a környezetbarát takarításról tartott előadást.


2016.10.24
Kisbolt a neten

Az interneten keresztül ma már gyakorlatilag mindent el lehet adni, a már hagyományosnak számító elektronikai cikkektől és könyvektől kezdve, az élelmiszeren át, egészen a kozmetikai és vegyi árukig. Sőt, magát a kiskeres­kedelmi egységet is.


2016.10.24
Sikeres volt a TisztaShow

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal szervezték meg a Hungexpo területén október 21-én, pénteken megnyílt Tisztítás-technológia Szakkiállítás és Vásárt, a "TisztaShowt”, amelynek az első napja a takarító szakmának, a második napja a lakosságnak szól – mondta Paár Zoltán, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) elnöke.


2016.10.21
2016-ban is folytatódik a FŰTS OKOSAN! társadalmi célú kampány

A Fűts okosan! komplex felvilágosító és tájékoztató kampány célkitűzése, hogy felhívja a lakosság figyelmét a fűtési szezon kezdetén egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, valamint elérhetővé tegyen minden olyan információt, amely a helyes fűtési technikát ismerteti – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Herman Ottó Intézetben megrendezett kampányindító rendezvényen.


2016.10.11
Jön a TisztaShow: tisztítás-technológiai szakkiállítás és vásár a Hungexpón

Takarítás szakmai konferencia a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) szervezésében, 2016. október 21-22. Hungexpo B pavilon. A MATISZ szeretettel várja Önt és munkatársait a TisztaShow Tisztítás-technológiai Szakkiállítás és Vásárra.


2016.09.27
Izgalmas előadások az idei MATISZ konferencián is

A takarítási szakma megújítása szempontjából legégetőbb kérdésekkel foglalkozik az idei szakmai konferencia, amelyre 2016. október 21-én, a TisztaShow-n kerül sor. Neves előadóink többek között a környezetbarát takarításról, valamint az ágazati munkaerőhiányról is beszélni fognak.


2016.09.22
Minősítse takarítását a nemzeti „Környezetbarát Szolgáltatás” védjeggyel!

Pályázható és elnyerhető a környezetbarát takarítási szolgáltatást tanúsító védjegy a környezetbarát takarítási módokat magában foglaló KT 64. Követelményrendszer a magyar nemzeti „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítő védjegy elnyeréséhez alapján.


2016.09.22
Hétszázzal több zöld óvoda és ökoiskola

Lezárult a zöld óvodák és ökoiskolák mozgalmának kiszélesítését célzó, svájci finanszírozású projekt – közölte az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, hozzáfűzve, a 2012 és 2016 között, a Svájci Államszövetség egymillió frankos hozzájárulásával megvalósított program célja a gyerekek környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelés színvonalának és a Natura 2000 területek ismertségének növelése volt.


2016.09.22
Közel 1200 alkotás érkezett a Mobilitási Hét kreatív pályázatára

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által meghirdetett, „Miénk a kötött pálya” című pályázatra benyújtott legjobb alkotásokat értékes nyereményekkel jutalmazták a Római Kalandparkban megrendezett díjátadó ünnepségen, 2016. szeptember 20-án.


2016.09.20
TisztShow: tisztaság és tisztítás A-tól – Z-ig.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) 2016. október 21 - 22. között tartja TisztaShow szakmai konferenciáját a HUNGEXPO B pavilonjában. Takarítók, gyártók, forgalmazók, létesítmény-üzemeltetők és a tisztaságra igényes széles nagyközönség egy helyen találkozik és cserél tapasztalatot a tisztítás-technológiai konferencia és kiállítás során.


2016.08.16
Hőszigeteléssel akár 40-60 százalékkal kevessebb fizethet

Augusztus 15. reggel 8 órától lehet pályázni az Otthon Melege programra. Magyarországon a teljes energiafelhasználás harmadát a lakossági fogyasztás teszi ki, ezért is égető fontosságú a lakóépületek energiaszükségletének csökkentése. A Knauf Insulation szakértői szerint hőszigeteléssel akár 40-60%-kal is csökkenthetjük a családi kiadásokat.


2016.08.08
Új csatorna, új célközönség

Az újabb nagy szereplők belépése jót fog tenni az online piac fejlődésének. Várhatóan növelik az online vásárlás ismertségét, és remélhetőleg azok számát, akik további vásárlásaikat is átterelik az online kereskedelembe - írja a Termékmix július-augusztusi száma


2016.07.14
Az energia takarékos felhasználásával a klímát is védjük

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) legfrissebb jelentése szerint a légszennyezés az egyik legsúlyosabb közegészségügyi probléma, melynek kiváltó okai közül sok az energiaszektorban gyökerezik.


2016.06.20
Fontos, hogy a termékeik minőségét és hatékonyságát igazolják a vevők felé

A Zöldlomb Öko Kft 2012-ben alakult 100 százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás, amely ökotisztítószerek forgalmazásával foglalkozik, mondta a cég képviseletében Pozsonyi Eszter.


2016.06.17
Eredményeik országosan is kiemelkedőek

A Szelektív Nonprofit Kft. székhelye Pest megye Túra településen található, ahol a cég közszolgáltatásként végez hulladékgazdálkodást. Benke Sándor ügyvezető előadásában a kezdetekről beszélt, megjegyezve, hogy nem volt egyszerű. 1996-ban négy település Tura, Galgahévíz, Zsámbok és Vácszentlászló önkormányzata fogott össze és döntött úgy, hogy kialakítja saját hulladékkezelési rendszerét.


2016.06.16
Mosószerkirály: tisztaságot szállítunk

Alba Ceramica Kft. képviseletében Oláh Zoltán értékesítési igazgató, a „mosószerkirály" köszöntötte a megjelenteket. Cégük három éve foglalkozik vegyiárú nagykereskedelemmel, tevékenységüket a Rosmarin Zrt kiváló EU Ecolabel minősítésű termékeivel kezdték el, később cseh vegyiáruval bővítették.


2016.06.16
A Xellánál a falazást is kipróbálhatták a jelentkezők

A Xella Magyarország Kft. Ytong, Silka és Multipor termékei egyetlen falazóelem gyártóként viselhetik a magyar „Környezetbarát Termék” védjegyet.


2016.06.15
Vásárlóik garantáltan környezetbarát terméket visznek haza

A Samsung Electronics Magyar Zrt. 2003. július 3-án nyerte el az EU ökocímke használati jogát, ami alapján a Samsung Zrt. által gyártott televíziókészülékek, mint az uniós ökocímke használatára jogosult termékek kerülhetnek forgalomba. Azáltal, hogy a tévékészülékek rendelkeznek ökocímke tanúsítvánnyal, a vásárlóik felé garantálni tudják, hogy környezetbarát termékeket visznek haza, amikor a cég televíziókészülékeit vásárolják meg ,mondta a Samsung képviseletében Váry Hanna környezet-egészségi koordinátor.


2016.06.15
További innovációra és fejlesztésekre van szükség

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője beszédében köszönetet mondott Rácz Józsefnek, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetőjének, hogy immár harmadik alkalommal látja vendégül a Környezetbarát Nap meghívottjait, mindazokat az államilag elismert környezetbarát termék védjeggyel rendelkező hazai élvonalbeli gyártókat és szolgáltatókat, amelyek évek, évtizedek óta elkötelezettek a környezet védelme iránt, hogy bemutassák az általuk gyártott, forgalmazott termékeket, illetve szolgáltatásokat.


2016.06.12
Egy csepp is számít

Bárczy Környezetvédelmi Kft. folyadékszennyezések megelőzésével és elhárításával foglalkozik, a cég tevékenysége két irányban folyik, mondta előadásában Pozsári Márton környezetmérnök munkatárs.


2016.06.10
Sikert aratott a Weishaupt III. Környezetbarát Napja

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. védjegyes partnere, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. június 3-án, pénteken vállalatának biatorbágyi székhelyén rendezte meg a III. Környezetbarát Napot, amelynek fővédnökségét V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár vállalta el, a megjelenteket a szaktárca nevében dr. Dobi Bálint főosztályvezető köszöntötte. A rendezvényen bemutatkozó előadást tartott a Bárczy Környezetvédelmi Kft., a Samsung Electronics Magyar Zrt., a Szelektív Nonprofit Kft., a Zöldlomb ÖKO Kft., a RICOH Hungary Kft., a Alba Ceramica Kft és a Xella Magyarország Kft. Az eseményen Barta Géza, a ügyvezető átadta a „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyhasználatot igazoló tanúsítványt Dankó Zsoltnak, a Horizont-Tex Kft. ügyvezetőjének. Az elmúlt évhez hasonlóan a rendezvény Kovács „Kokó” István, olimpiai és világbajnok ökölvívó moderálta. A III. Környezetbarát Nap résztvevői a Leier Autó Kft. legújabb környezetbarát BMW modelleket is kipróbálhatták.


2016.06.09
Közös gondolkodással tegyük jobbá a világot!

Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetője a III. Környezetbarát Nap házigazdája a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet megköszönve mindazoknak a jelenlétét, akik eljöttek a rendezvényre.


2016.06.07
Citromax, a természetes tisztaság

A Citromax Kft. környezetbarát mosó-, mosogató-, és tisztítószerek valamint testápolási termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.


2016.06.05
Sikeresen zárult a III. Környezetbarát Nap

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. védjegyes partnere, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. június 3-án, pénteken vállalatának biatorbágyi székhelyén rendezte meg a III. Környezetbarát Napot.


2016.06.05
A Ricoht környezeti fenntarthatósága vezérli minden üzleti tevékenységében

A Ricoh Hungary Kft.1990 óta van jelen Magyarországon, több mint 20 éve működnek a cég 100 százalékos leányvállalataként, mint a hazai irodatechnikai piac meghatározó szereplője. A Ricoh az irodatechnikai cégek közül elsőként szerezte meg 2001-ben az ISO 14000 környezetirányítási tanúsítványt, emellett 2002-ben a cég volt az első szervezet, amely ISO/IEC 15408 minősítést kapott digitális multifunkciós nyomtatójára, mondta Kedves Gáborné a Ricoh Hungary Kft. képviseletében


2016.06.03
Megjelent az Ökocímke hírmagazin soron következő száma

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Ökocímke hírmagazinjának 2016 Tavaszl soron következő számában a legfontosabb hazai és uniós ökocímke híreket foglaltuk össze.


2016.05.26
Környezetbarát Szolgáltatás védjegyet nyert a Horizont Tex Kft.

A Horizont Tex Kft. 2015. július 16-án Irodatakarítás a Nyíregyházi Egyetem épületében (4400 Nyíregyháza Sóstói utca 31/B.) lévő Raiffeisen Bank Call Center területén címen pályázatot nyújtott be a „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítésre és a védjegyhasználati jog elnyerésére.


2016.05.24
Védjegyes tisztaság

Ahogyan a globális környezeti problémák orvoslására sem adtak megoldást a környezetbarát termékek önmagukban, úgy a környezetbarát takarítás sem merülhet ki ma már csupán a tisztítószerek megválasztásában. Ha körültekintően és felelősen akarunk eljárni a tisztaság megteremtésében, a teljes folyamat életciklus szemléletű átvizsgálására és átalakítására van szükség.


2016.05.05
„Környezetbarát Csomagolás” védjegyet nyert a Sydnex Kft. terméke

A Sydnex Kft. 2016. február 5-én pályázatot nyújtott be a nyomdázott környezetbarát szemeteszsák termékük „Környezetbarát Csomagolás” minősítésére és a védjegyhasználati jog elnyerésére. A sikeres pályázat regisztrációs száma VSz. 58/01., a védjegyhasználati szerződés 2016. december 31-ig a feltételrendszer lejáratának dátumáig érvényes.


2016.04.29
Budapesten is nőtt a TeSzedd! akcióban résztvevő önkéntesek száma.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter indította útjára a 6. TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos akciót csütörtökön Abádszalókon. Az akcióval hazánk is csatlakozik a Let's Clean Up Europe! összeurópai szemétgyűjtéséhez -


2016.04.26
Jön a III. Környezetbarát Nap

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. védjegyes partnere, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. az elmúlt évhez hasonlóan 2016. június 3-án, pénteken vállalatának biatorbágyi székhelyén ismét megrendezi a Környezetbarát Napot.


2016.04.25
Hálózat a környezetbarát beszerzésért

A Hálózat azokat a vállalatokat és szervezeteket tömöríti, amelyek ökocímkével tanúsított környezetbarát termékek és szolgáltatások vásárlásával kívánják igazolni a környezet védelme iránti elkötelezettségüket, továbbá vásárlásaik révén hozzá kívánnak járulni egy fenntarthatóbb társadalom kialakításához.


2016.04.25
Megjelent az EU zöld beszerzési kézikönyve

Áprilisban megjelent az Európai Bizottság Buying Green! című zöld közbeszerzési kézikönyvének új, harmadik kiadása. A jelen kiadás az kézikönyv teljesen átdolgozott változata. Az új, átdolgozott változat részletesen bemutatja, hogyan tudják a beszerző szervezetek a 2014. évi Közbeszerzési Direktívák előírásainak betartásával zöld beszerzési politikáikat a gyakorlatba átültetni.


2016.04.19
Előnyben az egészséges

A kereskedelem nem pihenhet a babérjain; folyamatos fejlődés látszik az egészségmegőrzés területén – az egészséges termékek kerülnek előtérbe az élelmiszer­-kereskedelmi láncoknál, akár más, kevésbé egészséges termékek kárára is.


2016.04.15
A jövő környezetbarát közlekedésfejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak az EU környezetvédelemért felelős miniszterei

Az uniós környezetvédelmi tárcavezetők, a közlekedésért felelős miniszterekkel tartott együttes ülésükön, a holland EU-elnökség kezdeményezésére 2016. április 14-én Amszterdamban vitatták meg a jövő innovatív, fenntartható közlekedési megoldásait.


2016.04.14
Magyar Formatervezési és Design Menedzsment Díj

A nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével – immár 37. alkalommal hirdette meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. A legrangosabb hazai design elismerésre tervezők, gyártók, kereskedők és megrendelők pályázatát egyaránt várja az MFT. Pályázni az elmúlt három évben létrehozott alkotásokkal: termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriában lehet.


2016.04.05
Kitiltják a műanyag zacskókat a francia boltokból

Júliustól tilos az egyszer használatos műanyag zacskók forgalmazása a francia kereskedelemben a környezetvédők megelégedésére, akik évek óta az újrahasznosítható zacskókért és a komposztálható csomagolásokért szállnak síkra.Hazánkban a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság már 2011. november 30-ától felfüggesztette a „Biológiai úton lebomló, hajlékony falú műanyag csomagolások” című magyar feltételrendszert és a biológiailag lebomló és komposztálható csomagolóeszközök minősítésére dolgozott ki három új feltételrendszert, amelyek 2012. július 11-től pályázhatók.


2016.04.03
Átadták a Földművelésügyi Minisztérium Agrár - és Környezetvédelmi Innovációs Díját

A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, valamint további hat innovációs díjat adtak át az Országházban március 31-én. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elsősorban a gazdasági mutatók - a hasznosítás során 2015-ben elért többleteredmény vagy többlet-árbevétel - alapján választották ki a legnagyobb jelentőségű sikeres innovációkat.


2016.04.01
Az EU ökocímke aktuális pályázati tájékoztatója

Az EU ökocímke aktuális pályázati tájékoztatója az alábbi két linken tölthető le:


2016.04.01
A földművelésügyi miniszter jóváhagyta a 2016. április 1-től hatályos pályázati tájékoztatókat

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jóváhagyta a nemzeti környezetbarát termék és az EU ökocímke termékminősítő rendszerekre vonatkozó pályázati tájékoztatókat. 2016. április 1-jét követően a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. eljárásában az aktuális pályázati tájékoztatókban szabályozott eljárásokat és díjakat alkalmazza.


2016.03.29
A homeompátiás technológiának hazánkban is egyre több követője van

A Herman Ottó Intézet és a Szent István Egyetem a fenntartható mezőgazdaság jegyében szervezett konferenciát, amelyen innovatív megoldásokat, vegyszermentes módszereket ismerhettek meg a résztvevők. A kétnapos szakmai rendezvénynek Gödöllő és a Herman Ottó Konferencia Központ adott otthont.


2016.03.17
Áprilisban indul az idei TeSzedd önkéntes akció

Már lehet jelentkezni az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra. Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma immár hatodik alkalommal, 2016. április 28. és május 1. között várja a környezetükért tenni akaró, felelősen gondolkodó jelentkezőket.


2016.03.08
SAJTÓKÖZLEMÉNY - Nemzeti ökocímkét nyert a Future FM Zrt. takarítási szolgáltatása

A Future FM Zrt. elsőként nyerte el a környezetbarát takarítási szolgáltatás nemzeti ökocímkéjét, ami hivatott igazolni Magyarországon a termékek és szolgáltatások környezetbarát voltát. A nyertes pályázó szolgáltatása a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában valósult meg. A védjegyelnyerést igazoló tanúsítvány ünnepélyes átadása is itt történt. A védjegyelnyerést igazoló tanúsítványt Batári Ferenc a Future FM Zrt. vezérigazgatója és Szilágyi Áron olimpiai kardvívó, a Future FM Zrt. CSR szóvivője vette át Barta Géza ügyvezető igazgatótól.


2016.03.01
Hogyan csökkenthetjük háztartási hulladékunk mennyiségét?

Napjaink legsúlyosabb környezeti szennyezés forrása a hulladék felelőtlen létrehozásából, elhelyezéséből, kezeléséből adódik. 2013-ban hazánkban a keletkezett települési hulladék 3 millió 730 ezer tonna volt. Magunk is sokat tehetünk azért, hogy ez jó irányba változzon. A naponta keletkező hulladékainkkal kapcsolatban is magunkévá tehetünk jó gyakorlatokat, amivel lelkiismeretünk mellett a környezetünk is tisztább, élhetőbb lesz, és ráadásul a pénztárcánkban is több marad. Mindössze több odafigyelés és tudatosság szükséges az alábbi tanácsok megfogadásához.


2016.02.23
Megint nőtt a magyar fogyasztói bizalmi index

Újra nőtt Magyarországon a fogyasztói bizalmi index: a negyedik negyedévi 63 pont kettővel több, mint a harmadik negyedévben. Ezzel ahhoz a huszonhat országhoz tartozunk, ahol emelkedett a mutató, míg a további harmincöt vizsgált országban változatlan maradt vagy csökkent. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat globális kutatása.


2016.02.18
A Future FM Zrt. elsőként nyerte el a környezetbarát takarítási szolgáltatás nemzeti ökocímkéjét

A Future FM Zrt. 2015. július 24-én Irodatakarítás a Tata Consultancy Service Limited Magyarország Kft. irodájában címen pályázatot nyújtott be a „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítésre és a védjegyhasználati jog elnyerésére.


2016.02.16
Megnyílt a világ első 100%-osan napenergiával működő üdülője

Az 5 csillagos öko-üdülő a Maldív szigeteken épült gyönyörű környezetben, ahol a tengerbe nyúló apartmanokban minden napenergiával működik.


2016.02.11
Megnyílt a Hulladék Akadémia

Az ELTE Lágymányosi Campusában megnyílt Hulladék Akadémia arra vállalkozik, hogy megtanítson bennünket a hulladék csökkentésére és ezáltal javuljon hazánk ökológiai lábnyoma. A nagyszabású környezetvédelmi kiállítás és kampány játékos és interaktív formában ad tippeket és kínál megoldásokat a látogató részére.


2016.02.11
Klubot alakítottak a francia EU ökocímke-használók

Franciaországban 284 szállodának és 72 kempingnek van ökocímkéje. A franciák ezért az EU ökocímkét népszerűsítő filmet készítettek a szálláshelyek számára, ami kiegészíti az ugyancsak az idegenforgalmi szálláshelyek számára készített eszközkészletet. A ökocímke-használók számára klubot és szemináriumokat szerveznek, az Illetékes Testület promóciós anyagokat tervez a számukra


2016.02.10
Elektromos autótöltők felállításáról döntött a kormány

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendelet módosítása értelmében az újonnan létesített, illetve már meglévő parkolóhelyeken elektromos gépjármű töltőállomásokat kell kiépíteni – olvasható a február 9-én megjelent Magyar Közlönyben.


2016.01.26
Ökocímke, a minőségi garancia emblémája - Interjú Barta Géza Róbert ügyvezetővel

Mára számos vásárló ismerte fel, hogy az „öko” és „bio” jelzések nem feltétlenül jelentenek valódi minőséget. Az ökocímke környezetbarát minősítést viszont csak szigorú és ellenőrzött kritériumoknak megfelelve lehet elnyerni, ez pedig egyszerre szolgálja a vásárlók, gyártók és forgalmazók érdekeit. A környezetbarát jelzés használatának előnyeiről és mikéntjéről Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezetőjével az Energiafigyelő készített interjút, amit az alábbi link megnyitásával olvashatnak el.


2016.01.21
Környezetbarát gumibetonon gurulhatnak az autók a zalaegerszegi útszakaszon

Átadták a Mol Nyrt. által kifejlesztett és gyártott környezetbarát gumibitumen felhasználásával készült északi tehermentesítő út másfél kilométeres szakaszát Zalaegerszegen.


2016.01.05
Amit a környezeti címkékről tudni érdemes

A környezetvédelmi jelölések napjainkban az ökomarketing megjelenésével és térnyerésével egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy ne csak üres marketing eszközként, hanem megbízható, minden fogyasztó számára hiteles támpontot és információt nyújtó jelzésként alkalmazzuk ezeket a jelöléseket.


2015.12.17
Megjelent az Ökocímke hírmagazin soron következő száma

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Ökocímke hírmagazinjának 2015. ősz-tél soron következő számában a legfontosabb hazai és uniós ökocímke híreket foglaltuk össze.


2015.12.03
A zöld rendszámos környezetkímélő autók ingyen parkolhatnak Budapesten

A Fővárosi Önkormányzat december 2-i, szerdai ülésén egyhangúlag fogadta el azt a javaslatot, amely a zöld rendszámmal rendelkező elektromos és hibrid autók számára ingyenessé teszi a parkolást Budapest teljes területén.


2015.12.03
Döntött az ÉMB: a nemzeti minősítő rendszer aktuális feltételrendszerei letölthetők honlapunkról

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának elnökletével soron következő ülését tartotta meg a Vidékfejlesztési Minisztériumban a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB).


2015.11.26
Elindult a legjobb zöld beszerzések versenye!

A Green Proca Közbeszerzés zöldebben projekt keretében keresik, és díjazzák is a legjobb zöld, CO2-megtakarítással járó önkormányzati beszerzéseket.


2015.11.10
Megnyílt a megújult tahitótfalui COOP Szuper üzletet

Ünnepélyes keretek között november 10-én, kedden nyitotta meg a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. Tahitótfaluban a Hősök terén található, újonnan átépített COOP Szuper üzletét, amely részt vesz az üzletlánc, a Földművelésügyi Minisztérium és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. október 29-én elindított „Környezetbarát mintaprojektjében”. A boltban az árcédulák mellett ökocímkék hívják fel a figyelmet a polcokon található környezetbarát termékekre. Az eseményen részt vett Barta Géza ügyvezető igazgató.


2015.11.02
Ökocímkék és védjegyek, a minőségi információhordozók

A környezettudatosság hamarabb megtérül, mint gondolnánk, a „zöld vásárlás” pedig egyszerűbb, mint hinnénk. Ahhoz, hogy környezettudatos fogyasztói döntéseket hozhassunk, megbízható információkra van szükségünk. Ebben nyújtanak hiteles segítséget a környezeti ökocímkék.


2015.10.29
Sajtóközlemény - Környezetbarát mintaprojekt indult útjára

Budapest, 2015. október 29. – A Földművelésügyi Minisztérium, a CO-OP Hungary Zrt. és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. egy háromoldalú „Környezetügyi Partnerségi Keretmegállapodást” írt alá, amelynek keretében „Környezetbarát mintaprojektet” indítottak el közösen, az ökocímkével rendelkező termékek népszerűsítését vállalva.


2015.10.29
Az ökocímkés termékek népszerűsítésére háromoldalúegyüttműködési megállapodást írtak alá a felek

Háromoldalú környezetügyi partnerségi megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a CO-OP Hungary Zrt., valamint a Környezetbarát Termékek Nonprofit Kft. csütörtökön Budapesten, a megállapodással környezetbarát mintaprojektet indítottak az ökocímkével rendelkező termékek népszerűsítésére. -


2015.10.17
GRATULÁLUNK VÉDJEGYES PARTNEREINKNEK!

Az Ökoindustria 2015 ünnepélyes megnyitót követően V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át az Ökocímke minősítéseket:a „Környezetbarát Termék” védjegy és az EU ökocímke elnyerését igazoló tanúsítványokat.


2015.10.16
Az EU Ecolabel minőségtanúsító oklevelet a Zöldlomb Kft képviselétében Harmatha Zsolt ügyvezető igazgató vette át.

A ZÖLDLOMB ÖKO KFT.. több termékével is elnyerte az EU Ecolabel használati jogát. Uniós ökocímkét nyert többek között a cég általános tisztítószere, a szaniter tisztítószere és üvegtisztítószere is.


2015.10.16
Balázs Béla, a Bio3 Cleaner Company Kft. ügyvezető igazgatója vette át az oklevelet az Ökoindustrián

EU Ecolabel uniós ökocímkét nyertek a BIO3 CLEANER termékcsalád általános és szaniter tisztítószerei.


2015.10.16
Benke Sándor ügyvezető vette át a Szelektív Nonprofit Kft. uniós tanúsítványát

EU Ecolabel uniós ökocímkét nyert a Szelektív Nonprofit Kft. szelektív komposzt terméke.


2015.10.16
Tanúsítványátadás: uniós ökocímkét kaptak a Rosmarin Kft. BIONUR termékei

Az Európai Unió ökocímkéjét nyerte el a ROSMARIN Zrt. saját fejlesztésű, új receptúrával ellátott BIONUR súrolókő és tisztító gél terméke.


2015.10.16
A környezetbarát gumibitumennel jelentősen csökken a környezetterhelés

Nemzeti „Környezetbarát Termék” védjegyet nyert el a MOL Nyrt. által kifejlesztett útépítő anyag, a gumibitumen. A védjegyhasználatot igazoló oklevelet KERESZTURY LÁSZLÓ, a MOL Finomítói Kutatás-Fejlesztés vezetője vette át.


2015.10.16
A Citromax Kft. képviseletében az oklevelet Papp Attila kereskedelmi igazgató vette át.

A Citromax Kft. újabb termékével pályázott az EU Ecolabel minősítésért. Az uniós ökocímkét ezúttal a Citromax öko folyékony mosószer kapta meg


2015.10.16
Idén is kiállítottunk az Ökoindustrián

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. kiállítóként vett részt az Ökoindustria 2015 Nemzetközi Környezetipari Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon, amelyet október 14-16. között rendeztek meg a budapesti MILLENÁRIS „B” Csarnokban.


2015.10.16
Ünnepélyes oklevélátadás: Soósné Bárczy Eszter ügyvezető vette át a tanúsítványt

Környezetbarát Termék” védjegyet nyert a BÁRCZY KÖRNYEZETVÉDELMI KFT. szelektív szűrőbetétet tartalmazó olajfogó berendezés terméke.


2015.10.15
Pana Petra nyitotta meg a IV. Ökoindustria szakkiállítást

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes fővédnökségével 2015. október 14-16. között megrendezte a IV. Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást. A szakmai kiállítást a KKM képviseletében dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.


2015.10.09
Környezettudatosság és innováció: kiállítottunk a SUSCO Expón

Október 8-án rendezték meg a SUSCO Budapest 2015 nemzetközi fenntartható fejlődés konferenciát az Antall József Tudásközpont szervezésében. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. A konferenciát kísérő SUSCO Expón a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. kiállítóként vett részt.


2015.09.30
"Közös otthonunk a teremtett világ"

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal együttműködésben „Közös otthonunk a teremtett világ” címmel, egyházi és politikai vezetők részvételével konferenciát rendezett szeptember 29-én, kedden az Országház Felsőházi termében.


2015.09.30
Áder János köztársasági elnök beszéde a „Közös otthonunk a teremtett világ” című konferencián az Országházban

Eminenciás Bíboros Úr, Excellenciás Nuncius Úr, Excellenciás Püspök Urak, tisztelt Házelnök Úr! Teremtett világunk a mi közös otthonunk. Ezért, amikor e közös otthonunkról készülünk eszmét cserélni, életünk ősi metaforájaként érdemes magunk elé képzelni egy folyót. Lelki szemeink előtt alighanem egy csendes sodrású, roppant víztömeg jelenik meg, melynek látványa megnyugtató és élettel teli.


2015.09.30
Alkoss és profitálj! - Design Hét Budapest

Gyakorlati tanácsok fejlesztéshez, értékvédelemhez, forrásbevonáshoz és a piacra lépéshez. Saját márkát építesz? Piaci megjelenés előtt állsz? Szellemi alkotásod hasznosítását tervezed? Hiányzik az induló tőke? Akik szeptember 29-én, kedden részt vettek ezen a közösségi eseményen profitálhattak az elhangzottakból.


2015.09.28
Új trend van kialakulóban

Ökológiai gazdálkodás címmel tartottak konferenciát a 27. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) szeptember 25-én, pénteken, amelyen elismert szakemberek osztották meg tapasztalataikat a hallgatósággal. A konferencián Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója A fenntartható kikapcsolódás és a turizmus szolgálatában a „környezetbarát termékek + ökológiai gazdálkodás” párosa címmel tartott előadást.


2015.09.14
Interaktivitás és jókedv az első Energia Napon

Első alkalommal a budapesti Flórián téren rendezték meg szeptember 12-én, szombaton az Energia Nap elnevezésű országos roadshow rendezvényt, amelynek két fő iránya a megújuló, zöld energiák és az egészségmegőrzés. Az egész napos eseményre a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. is kitelepült.


2015.09.03
Itt van Magyarország első csomagolásmentes boltja

A felelősségteljes vásárlásra és az egészséges étkezésre buzdít Magyarország első csomagolásmentes boltjának tulajdonosa. Kalovits-Monostori Márk elmondta: “elborzasztóak a számok: az Európai Unióban évente 100 millió tonna élelmiszer vész kárba, Magyarországon lakosonként évente több, mint 200 kg étel végzi a szemétben.”


2015.09.01
EU ökocímkét nyertek a Zöldlomb Öko Kft. általános tisztítószerei

A Zöldlomb Öko Kft. négy pályázatot nyújtott be 2015. május 29-én általános tisztítószer kategóriában „EU Ecolabel” minősítésre és a logó használati jogának elnyerésére.


2015.08.31
Újabb kiváló termék: EU ökocímke minősítést kapott a Citromax Kft. Öko folyékony mosószere

EU ökocímkét nyert a Citromax Kft. Öko folyékony mosószere. A termék, amelynek regisztrációs száma HU/006/002 2016. december 31-ig használhatja az európai uniós ökocímkét.


2015.08.05
EU ökocímkét nyert a Zöldlomb Öko Kft.újabb terméke

A Zöldlomb ÖKO Kft. 2015. május 29-én pályázatot nyújtott be „Zöldlomb ÖKO üvegtisztító” terméke „EU Ecolabel” minősítésére és a logó használati jogának elnyerésére.


2015.08.04
Trend a környezetbarát irodaépület

A HB Reavis Magyarország és a Szeretlek Magyarország az irodák témakörében végzett közös kutatásából és felméréséből kiderült, hogy a megkérdezettek közel 30 százalékának rendkívül fontos, hogy az irodaépület környezetbarát legyen, és olyan fenntartható megoldásokat használjon, mint az esővíz locsolásra történő újrahasznosítása, vagy a zéró szén-dioxid-kibocsátás.


2015.08.04
Környezetbarátabb termékeket fejlesztene a Lego

A dán Lego AS világhírű építőkockáinak drasztikus átalakítására készül: a cég környezetbarátabb termékeket szeretne előállítani, amelyeket teljes egészében növényekből nyernének ki, szemben a jelenlegi kőolaj alapanyagú műanyagokkal, amelyek felelőssé tehetők a cég hatalmas ökológiai lábnyomáért. A Lego vásárlói körében a Nielsen által világszerte elvégzett felmérés szerint azok 55 százaléka hajlandó lenne magasabb árat is fizetni a termékekért, ha azoknak pozitívabb szociális és környezetvédelmi hatásai lennének.


2015.08.03
Többet költünk környezetvédelemre, mint Ausztria vagy Németország

Többet költ Magyarország környezetvédelemre, mint Ausztria vagy Németország és a következő években is ez a cél - erről a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár beszélt az M1 aktuális csatornán augusztus 2-án, vasárnap délelőtt.


2015.07.30
Foglaljon ökocímkés szállást a Bookdifferent-en!

A BookDifferent bevezetésével a foglalóknak nem szükséges több, kifejezetten ökoturizmusra specializálódott honlap felkeresése a tökéletes hely megtalálása céljából, hiszen a BookDifferent listája több mint 411 148 szálláshelyet tartalmaz 182 országban, ezek közül 4515 rendelkezik ökocímkével.


2015.07.06
Mosószerekre is pályázható a magyar "Környezetbarát Termék" minősítő védjegy

A mosószerek jelentős környezeti terhelést okoznak az élővizekben, hiszen nagy mennyiségben használják a háztartásokban, az ipari létesítményekben és a közintézetekben egyaránt. A kedvezőbb környezeti tulajdonságokkal rendelkező termékek elterjedése számottevően csökkentheti a környezetterhelést. Az Értékelő és Minősítő Bizottság legutóbbi ülésén fogadta el a KT-66. Mosószerek feltételrendszert, amely alapján pályázható és elnyerhető a magyar "Környezetbarát Termék"védjegy.


2015.07.02
Ma már elvárás az ökocímke

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője a környezetbarát napon többek között az innovációról és a marketingről beszélt.


2015.06.30
HÍRLEVÉL - II. Környezetbarát Nap

Ajánljuk szíves figyelmébe hírlevelünket, amely a II. Környezetbarát Nap eseményeit foglalja össze!


2015.06.18
A MOL elkötelezett a környezetterhelés csökkentése iránt

A környezetbarát gumibitumen alkalmazásával jelentősen csökken a környezetterhelés, a villányi elkerülő útszakasz esetében közel 1000 tonna gumibitument használtak fel, amellyel mintegy 20 ezer használt gumiabroncs környezetbarát újrahasznosításához járult hozzá a MOL - mondta dr. Geiger András termékfejlesztő mérnök.


2015.06.16
A Weishaupt Környezetbarát Nap egyedülálló a maga nemében

Dr. Dobi Bálint, a Földművelésügyi Minisztérium Környezetmegőrzési Főosztályának vezetője beszédében köszönetét fejezte ki a vendéglátó Weishaupt Hőtechnikai Kft. vezetésének a II. Környezetbarát Nap rendezvény ismételt megszervezéséért és lebonyolításáért.


2015.06.16
Benke Sándor: Védjegyes komposztunkat a környezetnek adjuk vissza

Benke Sándor, a Szelektív Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója előadását a II. Környezetbarát Napon a cég történetének felelevenítésével kezdte. Mint mondta 1996-ban négy település önkormányzata - Tura, Galgahévíz, Zsámbok és Vácszentlászló – úgy döntött, hogy kialakítja saját hulladékkezelési rendszerét és lehetővé teszi a lakosok számára szelektív hulladékgyűjtést. Összefogtak egy közös célért, ami négy település esetében nem volt egyszerű feladat.


2015.06.11
Öt uniós ökocímke feltételrendszer érvényességi idejének meghosszabbításáról döntött az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság 2015/877. számon megjelent határozata szerint öt feltételrendszer érvényességi ideje hosszabbodik meg, amelyek hatálya az idén nyáron járt volna le.


2015.06.08
Környezetünk egészségére! – Divatot teremt a Bio3 Cleaner

A Bio3 Cleaner Company Kft. képviseletében Tóth András mutatta be a cég EU ökocímke minősítésű termékcsaládját a II. Környezetbarát Napon. A Bio3 Cleaner magyar termék, magyar alapanyagokból, magyar innovációval, magyar vállalkozás által előállítva. Az EU okocímke minősítésű termékek megjelenésükkel és összetevőikkel egyaránt követik a vásárlói igényeket és a fogyasztói szokások megváltoztatása nélkül minden takarítási területen alkalmazhatók, mutatott rá az előadó.


2015.06.07
Hagyományt teremtve a jövőbe mutat a Környezetbarát Nap

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. védjegyes partnere, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. az elmúlt évhez hasonlóan idén június 5-én, pénteken vállalatának biatorbágyi székhelyén ismét nagy sikerrel rendezte meg a II. Környezetbarát Napot.


2015.05.16
Idén is kivettük a részünket a TeSzedd akcióban

Rekordmennyiségű szemetet szedtek össze a hétvégi TeSzedd! akció aktivistái: előzetes becslés szerint az összegyűjtött mennyiség elérhette a 2300 tonnát. A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan 2015-ben is részt vettek az országos önkéntes szemétgyűjtési akcióban.


2015.04.28
2015 végére 30 százalék lesz a zöld irodák aránya

Figyelembe véve a jelenleg is minősítés alatt álló területek nagyságát, az arány év végére eléri majd a 30%-ot is. – mondta Szircsák Nobert, a Colliers International zöld minősítési üzletágának vezető tanácsadója a cég zöld épület minősítésekről szóló, éves piaci jelentésének kiadása kapcsán.


2015.04.20
Ökocímkés Eurovíziós Dalfesztivál Bécsben

Az idei évben rendezett Eurovíziós Dalfesztivál a megvalósított ökológiai célkitűzéseinek köszönhetően elnyerte a Zöld Esemény oklevelet.


2015.04.09
Európai Fenntarthatósági Hét 2015.

2015. május 30. és június 5. között rendezik meg az első Európai Fenntarthatósági Hetet (European Sustainable Development Week). Az egész Európára kiterjedő kezdeményezést az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) támogatja, a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács lesz.


2015.04.08
Idén is háromnapos lesz az országos szemétgyűjtési akció

Május 15-én kezdődik a háromnapos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyűjtési akció. A május 15-17. közötti önkéntes mozgalom idén is kapcsolódik az Európai Bizottság által – a LIFE+ EWWR-programjának részeként – kezdeményezett Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz.


2015.04.02
A Földművelésügyi Minisztérium meghirdettte a 2015. évi Zöld Forrás pályázatot

A tárca az idei évben is meghirdette a több mint 20 éves múltra visszatekintő Zöld Forrás pályázatot, melyből támogatást a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában közreműködő, a felhívásban közzétett feltételeknek megfelelő környezet- vagy természetvédelmi célú társadalmi szervezetek (egyesületek vagy alapítványok) igényelhetnek


2015.03.05
Uniós ökocímke feltételrendszerek érvényességi idejének meghosszabbításáról adott ki tájékoztatást az Európai Bizottság

Az Európai Unió Hivatalos Lapjában (Official Journal) megjelent C(2015) 1286 számon iktatott határozat szerint nyolc feltételrendszer érvényességi ideje hosszabbodik meg, melyek érvényessége az idei évben járt volna le. A határozat azért született meg, mert a feltételrendszerek ütemterv szerinti felülvizsgálata még nem fejeződött be, így ezek módosítás nélkül továbbra is érvényesek a pályázók számára.


2015.03.03
EU ökocímkét nyert a Zöldlomb Öko Kft. terméke

A Zöldlomb Öko Kft. 2014. december 11-én nyújtotta be pályázatát a „Zöldlomb ÖKO Általános pH semleges tisztítószer” terméke „EU Ecolabel” minősítésére és a logó használati jogának elnyerésére. A sikeres pályázat regisztrációs száma HU/020/013, a védjegyhasználati szerződés 2015. június 28-ig a feltételrendszer lejáratának dátumáig érvényes.


2015.02.16
Megalakult a Közbeszerzés zöldebben projekt tanácsadó testülete

2015. február 12-én tartotta alakuló ülését a Közbeszerzés zöldebben projekt tanácsadó testülete.


2015.02.05
A zöld vásárlás egyszerűbb, mint hinnénk

Segíteni kell az embereket abban, hogy a „zöld terméket” válasszák, legyen ez minél egyszerűbb, automatikus, a legjobb választás, amely vonzó a számukra. A zöld kommunikáció már nem csak egy szűk rétegre szabott program, a trend egyre inkább a széleskörű ismertség és elfogadottság felé mutat, a tehetősek körében pedig egyfajta divatirányzattá vált - mondta Dr. Regina Preslmair, az osztrák Mezőgazdasági, Erdőgazdálkodási, Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium osztályvezetője.


2015.02.05
Bővül az uniós ökocímke termékcsoportjainak köre

A nedvszívó higiéniai termékek ígéretes lehetőséget kínálnak Európában, 2014. október 24-én az Európai Bizottság elfogadta a „Nedvszívó higiéniai termékek” elnevezésű feltételrendszert. A 2014. márciusi EU Ökocímke Szabályozó Bizottságának ülésén került sor a feltételrendszer megszavazására, mely magába foglalja a babapelenkákat, az intim betéteket, a tamponokat és a melltartóbetéteket (más néven szoptatós betétek).


2015.01.21
ÉMB-határozat a felülvizsgált Tintapatronok és festékkazetták feltételrendszerről

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Értékelő és Minősítő Bizottsága (ÉMB) 2014. december 4-i ülésén felülvizsgálta a KT-43. Tintapatronok és festékkazetták elnevezésű feltételrendszert, amely érvényessége 2014. december 31-én lejárt. A felülvizsgálat a vonatkozó Nordic Swan feltételrendszer („Remanufactured OEM Toner Cartridges” című) kritériumainak figyelembevételével történt.


2015.01.07
Új pályázati tájékoztatók

A környezetvédelemért felelős miniszter, Dr. Fazekas Sándor 2015. január 1-jén új pályázati tájékoztatókat hagyott jóvá a nemzeti „Környezetbarát Termék” és az EU ökocímke termékminősítő rendszerekre vonatkozóan.


2014.12.29
Spanyolországban egyre nagyobb a környezetbarát termékek iránti kereslet - Interjú Pintérné Viesel Judit mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomatával

A Földművelési Minisztériumban 2014-ben is megtartották beszámolójukat a mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomaták, amely eseményre Társaságunk meghívást kapott. Ez alkalomból Pintérné Viesel Juditot, a madridi Magyar Nagykövetség mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomatáját az ökocímkék spanyolországi helyzetéről, ismertségükről, elismertségükről, a környezetbarát termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos zöld közbeszerzésről, a fogyasztói elvárásokról, valamint a környezetbarát termékeket gyártók által igénybe vehető kedvezményekről kérdeztük. Az interjú a spanyol Mezőgazdasági, Élelmiszer- és Környezetügyi Minisztérium illetékes szervezeti egysége által megküldött adatok felhasználásával készült.


2014.12.19
Megjelent az Ökocímke hírmagazin 2014. ősz-tél száma

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Ökocímke hírmagazinjának 2014. ősz-tél soron következő számában a legfontosabb hazai és uniós ökocímke híreket foglaltuk össze.


2014.12.04
Széleskörű összefogással a sikeres környezetügyért

A Földművelésügyi Minisztériumban tartotta soron következő ülését a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB) Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának elnökletével. A december 4-i tanácskozáson az új ÉMB ült össze, amelynek tagjait dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter felkérése alapján a minisztériumok és a szakmai szervezetek delegálták a bizottságba. Az ülésen megjelenteket V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntötte.


2014.12.03
20 évesek lettünk- Jubilál a Társaság és a "Környezetbarát Termék" védjegy

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. tevékenysége 2014-ben mérföldkőhöz érkezett: a magyar nemzeti „Környezetbarát Termék” védjegy és egyben Társaságunk is idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.


2014.09.29
A Zrínyi Nyomda Zrt. szakmai sikerei mellett a környezet védelmében is példát mutat:

Zrínyi Nyomda Zrt. piacvezető a kereskedelmi láncok nagy példányszámú katalógusainak és szórólapjainak előállításában, amely prospektusok ingyenesen jutnak el a fogyasztókhoz. A cég szakmai sikerei mellett a környezet védelmében is példát mutat, hiszen Magyarországon elsőként nyerte el a nyomtatott papír termékek EU ökocímkéjét. Az uniós környezetbarát termék minőségtanúsítás virág logójával, valamint a kedvező környezeti tulajdonságokkal már az üzletláncok prospektusain is találkozhatnak a vásárlók.


2014.08.07
Interjú Balázs Bélával, a BIO3 CLEANER COMPANY Kft. ügyvezetőjével

Cégünk, a BIO3 CLEANER COMPANY Kft. szerkezetét 100 százalékban magyar tulajdonosi kör alkotja. Fő tevékenységi körünk a BIO3 CLEANER környezetkímélő tisztítószerek gyártása és forgalmazása, melyek egyaránt alkalmasak lakossági és intézményi felhasználásra. Tisztítószereink megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, szabványoknak! Mindezt alátámasztják a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. által kibocsájtott három kategóriában összesen nyolc termékre elnyert EU ÖKOCÍMKE, továbbá az ÉMI- TÜV SÜD Kft. KERMI osztályának termék-megfelelőségi tanúsítványai – mutatja be vállalkozását Balázs Béla ügyvezető.


2014.06.27
A biológiailag lebomló hulladék megfelelő kezelését szorgalmazta V. Németh Zsolt

Szakítani kell a környezeti problémák kialakulásához vezető gondolkodásmóddal és gyakorlattal – jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára Gödöllőn, az ORBIT2014 elnevezésű nemzetközi konferencián.


2014.06.26
Ökocímke hírlevél - I. Weishaupt Környezetbarát Nap

Ajánljuk szíves figyelmébe az első Weishaupt Környezetbarát Napról készült összefoglalónkat.


2014.06.05
Sikert aratott az első Weishaupt Környezetbarát Nap

Nagy sikert aratott a június 5-i Környezetbarát Nap, amelyet védjegyes partnerünk, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. rendezett meg biatorbágyi székhelyén. A szervezők a nagyszabású rendezvény legfőbb célkitűzéseként fogalmazták meg, hogy minél szélesebb körben megismertessék a környezetbarát minősítéssel rendelkező termékeket és cégeket. Az egész napos eseményen két új nyertes pályázó vehette át a védjegyhasználatot tanúsító oklevelet Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.


2014.05.30
Ökoiskola Nyílt Nap a Humusz Házban

A Humusz Szövetség június 2-án, hétfőn Ökoiskola Nyílt Nap elnevezéssel rendezvényt tart a Humusz Házban. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése. A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. kiállítóként vesz részt az eseményen.


2014.05.28
Környezetbarát Nap a Weishaupt Hőtechnikai Kft. szervezésében

A Weishaupt Hőtechnikai Kft., „Környezetbarát Termék” védjegyes partnerünk 2014. június 5-én Biatorbágyon egy nagyszabású rendezvényt szervez, hogy megismertessék a környezetbarát minősítéssel rendelkező termékeket és cégeket. A Környezetbarát Napnak elnevezett eseményen Önt is szeretettel várjuk!


2014.05.28
Védjegyes partnerünk, a Kristály Mix Kft. népszerűsítette az ökocímkés termékeket az újbudai egészségnapon

Családi Egészségnapot tartottak az újbudai Szent Kristóf Szakrendelőben. Az egész napos rendezvényen védjegyes partnerünk, a Kristály Mix Kft. vett részt ökocímkés termékeket kiállító standjával. Az eseményen Pelczné Gáll Ildikó EP képviselő arról beszélt, Európában is az egészséges életmódra nevelésért küzdenek a képviselők.


2014.04.29
EU ökocímkét nyertek a Citromax Kft. tisztítószerei

A Citromax Kft. három pályázatot nyújtott be 2013. november 27-én általános tisztítószer kategóriában EU ökocímke minősítésre. Az európai uniós ökocímke minősítésének jogi alapja a 83/2003. (VI. 7.) Korm. rendelet.


2014.04.24
Jelentősen bővült a helyi energiatermelés

Jelentősen nőtt a napenergiát hasznosító, háztartási méretű kiserőművek száma és kapacitása Magyarországon 2008 és 2013 között, szélenergiából azonban jóval kisebb volt a növekedés - írja a csütörtöki Napi Gazdaság a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adataira hivatkozva.


2014.04.14
Zöld és közbeszerzés, mi az?

Dr. Barna Orsolya ügyvédet, közbeszerzési és fenntarthatósági szakértőt a Zöld közbeszerzésekről Héjja Csaba kérdezte.


2014.04.07
A MOL a „Környezetbarát Termék” védjegy elnyerésére pályázik

A MOL Nyrt. 2014. március 28-án nyújtotta be pályázatát a nemzeti „Környezetbarát Termék” védjegy elnyerésére a kémiailag stabilizált gumibitumen termékére. A MOL Nyrt. új terméke a KT- 63 Gumibitumennel készült környezetbarát burkolati réteg követelményrendszernek kell, hogy megfeleljen.


2014.03.28
Együttműködési megállapodást írt alá Társaságunk és a MATISZ

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. (Társaság) ügyvezető igazgatója és Paár Zoltán, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség elnöke március 27-én együttműködési megállapodást írt alá a környezetbarát takarítási módokat magában foglaló új feltételrendszerhez és a magyar nemzeti „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítő védjegy elnyeréséhez kapcsolódó jövőbeli közös szakmai munkáról, amely többek között magában foglalja a takarító cégek felkészítését a védjegy elnyeréséhez.


2014.03.27
Minősítse takarítását a nemzeti „Környezetbarát Szolgáltatás” védjeggyel!

Elkészült a környezetbarát takarítási módokat magában foglaló új feltételrendszer, a KT 64. Követelményrendszer a magyar nemzeti „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítő védjegy elnyeréséhez. Az elfogadott új követelményrendszer alapján, amely 2014. március 18-tól 2017. március 31-ig van érvényben, már pályázható és elnyerhető a környezetbarát takarítási szolgáltatást tanúsító védjegy.


2014.03.19
Korszakalkotó változások zajlottak a hulladékgazdálkodásban

Gyökeres és korszakalkotó változások zajlottak Magyarországon a hulladékgazdálkodásban, ezen belül is a lakossági szemét begyűjtésében és elszállításában – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára Gödöllőn, az Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás elnevezésű konferencián. Illés Zoltán hozzátette: az új hulladékról szóló törvény és a hozzá tartozó rendeletek új alapokra helyezték az ágazatot.


2014.03.19
Új Környezetbarát takarítási szolgáltatás feltételrendszert fogadott el az ÉMB

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Értékelő és Minősítő Bizottsága (ÉMB) 2014. március 18-i ülésén megvitatta, és elfogadta a Környezetbarát takarítási szolgáltatás új követelményrendszerét a magyar nemzeti „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítő védjegy elnyeréséhez.


2014.03.19
Felülvizsgált, új feltételrendszereket fogadott el az ÉMB

A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB) 2014. március 18-i ülésén megvitatta, és elfogadta a KT-36. Digitális másológépek feltételrendszer felülvizsgálatát. Az új feltételrendszer 2017. december 17-ig van érvényben és KT-65. Irodai berendezések nyomtató funkcióval (nyomtatók, másolók, multifunkcionális eszközök) címmel található meg honlapunkon.


2014.03.11
SIRHA 2014 - A szakma legjobbjai állítottak ki Budapesten

Magyarországon rendezik meg március 10-12 között a Hunexpo területén a SIRHA 2014 BUDAPEST nemzetközi szakkiállítást, amely az európai élelmiszeripari és vendéglátóipari ágazatában dolgozó szakemberek számára kihagyhatatlan jelentőségű esemény. A rendezvényen Barta Géza ügyvezető igazgató többek között a tisztítástechnológia területén tevékenykedő két cég pavilonját kereste fel.


2014.03.06
Zöld üzlet szakmai fórum

Zöld üzlet címmel a környezettudatos vállalkozásfejlesztés gyakorlati lehetőségeiről, előnyeiről, a fenntartható üzletvezetés gyakorlatáról rendezett szakmai fórumot március 5-én, szerdán a Benczúr Házban a Survive Enviro Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. Az eseményen Ismerd meg az ökocímkét! - Környezetbarát termék védjegyek címmel Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást.


2014.03.03
Zöld gondolkodás az állami szektorban

Az Épületenergetikai Civil Akadémia nem csupán egy oktatási tananyag, hanem egy új szemléletmód. A kezdeményezés célja, hogy az állami, önkormányzati épületek fenntartásával, korszerűsítésével, illetve az új ingatlanok építésével kapcsolatban az intézményi és igazgatási döntéshozók megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek: például a fenntartható fejlődés és az energiatakarékos építőipari technológiák területén.


2014.02.25
Szakmai napot tartott a MATISZ

Február 21-én, a COMFORT Burkolattechnikai Szakkiállításon tartotta idei első szakmai napját a MATISZ. A délelőtti kerekasztal-beszélgetésen először Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a Környezetbarát Szolgáltatás védjegyet, valamint a hozzá kapcsolódó készülő takarítási feltételrendszer legfőbb követelményeit.


2014.02.19
Turizmus és Profit 2014 - Vendég- és bevételnövelő online és offline stratégiák

Konferencia és konzultáció keretében látta vendégül a szakmát Az Utazó. A Boscolo Budapest Event Palace február 18-án szakmai díjátadónak, nagyberuházások áttekintésének, szálloda-szakmai évértékelőnek és a trendek ismertetésének adott otthont.


2014.02.14
EU ökocímkét nyert a Bio3-Cleaner Company Kft. nyolc terméke

A Bio3-Cleaner Company Kft. 2013. november 8-án nyújtotta be a pályázatait az tisztítószer termékek Európai Unió ökocímkéjének elnyerésére. A pályázatok szakértői elbírálását és a minisztérium jóváhagyását követően a szerződések aláírására február 14-én került sor. A védjegyhasználati szerződések az uniós feltételrendszer lejáratáig, azaz 2015. június 28-ig érvényesek.


2014.02.10
Védjegyes partnerünket, Bárczy Zoltánt a „Környezet Védelméért” 2013 díjjal tüntette ki a mérnöki kamara

A Magyar Mérnöki Kamara 2013. ÉVI KÖRNYEZETVÉDELMI DÍJÁT a szakmai testület Bárczy Zoltánnak ítélte oda több évtizedes innovatív mérnöki munkájának elismeréséül. A díjat 2014. január 23-án kis ünnepség keretében Magyar Mérnöki Kamara székházában nyújtották át.


2014.02.02
Megjelent az Ökocímke hírmagazin soron következő száma

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Ökocímke hírmagazinjának 2013. ősz-tél soron következő számában a legfontosabb hazai és uniós ökocímke híreket foglaltuk össze.


2014.01.21
GFK Piackutató Intézet: Nem zöld szemlélettel vásárolunk

A magyar lakosság 67%-a részesítene előnyben vásárláskor környezetbarát csomagolásban kapható élelmiszert, ha ez nem befolyásolja az adott termék árát, további 15,2%-uk (vagyis közel minden 7. ember) pedig akkor is ilyen csomagolást választana, ha ez kicsivel drágábbá is tenné a terméket – derül ki a Tetra Pak® Hungária Zrt. megbízásából a GFK Piackutató Intézet által végzett felmérésből.


2014.01.20
Közel 13 ezer résztvevő a tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Héten

A 2013. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét összesítése szerint 34 országban összesen 12 682 pályázó közösség vett részt a múlt év november 16-24. között rendezett programban, az előző évhez képest 17,5 százalékkal nőtt a résztvevők száma - közölte a program hazai szervezője, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) január 17-én az MTI-vel.


2014.01.16
Megszületett az EU új környezetvédelmi cselekvési programja

Az elmúlt év végén az Európai Tanács és az Európai Parlament aláírta és januárban hatályba lép az EU 7. Környezetvédelmi Cselekvési Programja, mely 2020-ig határozza meg az Unió környezet- és éghajlatpolitikájának főbb célkitűzéseit. Az elfogadást hosszas egyeztetések előzték meg a tagállamok, valamint a Tanács és a Parlament között.


2014.01.02
Meghosszabbította védjegyhasználati szerződését a turai szelektív hulladékhasznosító

A Szelektív Nonprofit Kft. által gyártott „Szelektív Komposzt” védjegyhasználati szerződését a Társaság a HU/003/01 regisztrációs számon tartja nyilván.


2013.12.16
Karácsonykor is környezettudatosan a „Zöldlistával"

Karácsonyhoz közeledve éppoly fontos figyelnünk a környezetünkre, mint a mindennapokban. Néhány apró trükkel nemcsak pénztárcánkat kímélhetjük, de az ünnep alkalmával a környezetünket is megajándékozhatjuk egy kis odafigyeléssel. Keleti Andrea, a „Zöldlista környezettudatos vásárló program" arca Török Szabolccsal, a kampányt szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szóvivőjével indult környezettudatos bevásárlásra karácsony előtt.


2013.12.12
Zöld növényi hulladékból EU ökocímkés komposzt

A Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi Kft. Tura, Galgahévíz, Zsámbok és Vácszentlászló 15000 lakosa számára teszi lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést. A négy település önkormányzata 1996-ban döntött úgy, hogy kialakítja saját hulladékkezelési rendszerét. A regionális összefogás meghozta sikerét, a 2001 óta megvalósuló úgynevezett „házhoz menő” szelektív begyűjtést a térség ötezer ingatlanán végzik el rendszeresen. A lakossági zöldhulladékot pedig EU ökocímke védjeggyel minősített komposzttá alakítják a turai telepen.


2013.12.04
Megnyílt a Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál

Idén is megnyitotta kapuit a Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál, immár második alkalommal megrendezve a Klebelsberg Kultúrkúriában, s ezzel hagyományt teremtve. Hazánk legjelentősebb nemzetközi öko-design eseménye a különleges, válogatott kiállítási anyag a legkiemelkedőbb hazai és dán valamint ész környezettudatos művészek alkotásait sorakoztatja fel.


2013.11.25
Újabb feltételrendszereket vitatott meg az EUEB brüsszeli ülésén

November 20-21-én tartotta meg soros ülését az Európai Unió Ökocímke Bizottsága (EUEB). A kétnapos tanácskozáson, többek között megvitatták az Európai Unió ökocímkéző rendszerének aktuális kérdéseit és az új minősítési követelményrendszerek kidolgozásának eddigi elért eredményeit. Az EUEB ülését az Illetékes Testületek (CB) kétnapos egyeztetési tanácskozásai előzték meg.


2013.11.11
Itthon már visszaesett a műanyagzacskó-használat

Vissza kell szorítani a műanyagzacskók használatát az Európai Unió tagállamaiban, ismertette az Európai Bizottság (EB) állásfoglalását Janez Potocnik, környezetvédelmi biztos. Ennek érdekében – az MTI november 4-én megjelent híradása szerint – az EB a csomagolásról szóló európai uniós irányelv módosítását javasolja azért, hogy minimálisra csökkenjen az 50 mikronnál vékonyabb anyagból készült műanyagzacskók használata. A megvalósításhoz jogi és gazdasági eszközök „bevetésére” is kész az EB, amely termékdíjat vezetne be vagy betiltaná az ilyen csomagolóanyagokat.


2013.11.06
Piszkosul jók a biomosogatószerek

Kiderült, hogy a legkevesebb megszállottság sem kell ahhoz, hogy vegyenek egy flakon lebomló mosogatószert. Még csak sok pénz se kell, sőt. A biomosogatószerek ugyanis minőségben simán agyonverik foszfátos társaikat, és árban is versenyképesek. Péter Anna írása www.origo.hu


2013.11.05
Megnyílt a BEM-MIX, az üzlet ahová érdemes bemenni

Megújult árukészlettel várja az érdeklődőket a környezetbarát termék védjegyes árucikkeket forgalmazó BEM-MIX vegyesbolt, amelynek megnyitójára november 4-én, hétfőn került sor a Bem rakpart 54. szám alatti üzlethelyiségben. Az eseményen jelen volt Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


2013.11.05
Brüsszel visszaszorítaná a műanyagzacskókat

Környezetszennyező hatásuk miatt minden eszközt bevethetővé tenne az Európai Bizottság a tagállamok számára a műanyagzacskók használatának visszaszorítása érdekében - közölte november 4-én, hétfőn a brüsszeli testület.


2013.10.31
Zöld Jelzés 2013 - Takarítási szolgáltatás környezetbarát védjeggyel

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. (Társaság) ügyvezető igazgatója „Takarítási szolgáltatás környezetbarát védjeggyel – előkészületben a zöld közbeszerzés” címmel előadást tartott a Magyar Tisztítás-technológia Szövetség (MATISZ) kiállítással egybekötött éves nemzetközi konferenciáján október 29-én, kedden a vecsési Budapest Airport Hotel Stációban. Az eseményt, amelyen a Társaság kiállítóstanddal volt jelen sajtótájékoztató és a Clean Europe 2013 szakmai vetélkedő, döntője követte.


2013.10.15
Pályázható a "Gumibitumennel készült környezetbarát burkolati réteg" elnevezésű feltételrendszer

Az Értékelő Minősítő Bizottság jóváhagyta a "Gumibitumennel készült környezetbarát burkolati réteg elnevezésű feltételrendszer".


2013.10.14
Írja be a naptárba Ön is: 2013. október 29. Zöld Jelzés 2013, MATISZ éves nagy rendezvénye

Írja be a naptárba: 2013. október 29. Zöld Jelzés 2013, MATISZ éves nagy rendezvénye


2013.10.07
Kukakultúra 2013: egyre többen akarnak tenni a környezetük védelmében

Idén háromszor több látogatót vonzott a Kukakultúra - Hulladékkezelők Nyílt Napja elnevezésű országos rendezvény, amelyet október 5-én, szombaton tartott meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ). Az elmúlt évhez hasonlóan a felhíváshoz együttműködő partnerként csatlakozó Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. a szelektív hulladékkezelést végző Feparec Kft. Jászberény úti telephelye nyílt napjának lebonyolításában vett részt.


2013.10.07
Csak a legjobb a babának - Ökocímkés termékek boltja a Bem rakparton

Ökocímke védjegyes termékekből tartott bemutatót a Kristály-Mix Kft. azon az újbudai családi rendezvényen, amelyet az Anyatejes Világnap alkalmából szervezett a Szent Kristóf Szakrendelő Védőnői Szolgálata október 5-én, szombaton a Fehérvári úti egészségügyi intézményben.


2013.10.04
Környezetvédelem: a cianidos bányászat uniós betiltásának esélyéről tanácskoztak

A verespataki bánya ügyéről, illetve a cianidos bányászat uniós betiltásának esélyeiről tanácskoztak a résztvevők a Szabad Európa Vitanapok keretében október 4-én megrendezett konferencián.Az eseményre meghívást kapott Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


2013.09.29
A turai EU ökocímkés komposzt sokak érdeklődését felkeltette

A Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi Kft. zöld növényi hulladékból nyert komposztja 2009-ben megkapta az Európai Unió ökocímkéjét, amelynek használati jogával azóta is rendelkezik. Az Ökoindustria 2013 szakkiállításon a cég ökocímkés termékével volt jelen, amely iránt sokan érdeklődtek.


2013.09.27
Az ökocímkéző rendszer aktualitásairól egyeztetett a Kristály-Mix Kft és Társaságunk

Barta Géza ügyvezető igazgató szeptember 27-én, pénteken tárgyalt a Kristály-Mix Kft. vezetőivel: Antal Márta igazgatóval és Samu Attilával, a cég szakmai vezetőjével az ökocimkéző rendszer aktualitásairól. A szakmai megbeszélésre az Ökoindustria 2013 szakkiállítás nyílt napján került sor.


2013.09.25
Szijjártó Péter államtitkár adta át a „Környezetbarát Termék” és az EU ökocímke tanúsítványokat a nyerteseknek az Ökoindustria szakkiállításon - Sajtóközlemény

Az Ökoindustria 2013 Nemzetközi Környezetipari Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon szeptember 25-én, szerda délután a budapesti SYMA Csarnokban Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár ünnepélyes keret között adta át a „Környezetbarát Termék” és az EU ökocimke védjegyek elnyerését igazoló tanúsítványokat a nyertes pályázóknak. Az eseményen részt vett dr. Gróh János Gáspár, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Barta Géza Róbert, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


2013.09.25
Megnyílt a harmadik Ökoindustria környezetipari szakkiállítás

A természeti erőforrások megbecsülésén alapuló, ugyanakkor a termelő szektort erősítő gazdaságpolitika és a keleti nyitás stratégiája együtt rendkívüli lehetőséget biztosít a hazai környezetvédelmi ipar szereplői számára - mondta Szijjártó Péter a kiállítás megnyitóján.


2013.09.24
"PubliCare: az életre való autó"

Napjainkban az autóvásárlás hosszú távra szól. Nem csak az autó vételára, de annak fenntartási költsége is nagyon megterhelő ma egy átlag magyar család számára és nehéz szabadulni az így vállalt kötelezettségektől. Ugyanakkor vannak olyan élethelyzetek, amikor az autó a legoptimálisabb megoldás a tömegközlekedés mellett. Csak hogy az egyes élethelyzetekben más-más autó adja ezt a bizonyos optimális megoldást. Van olyan, szinte végtelenül rugalmas megoldás, amivel éppen olyan autóhoz juthatok ott és akkor, amilyenre szükségem van? Erre találták ki PubliCare-t. - A cég sajtóközleménye.


2013.09.22
Államtitkári beköszöntő - Harmadízben rendezik meg a szakkiállítást

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár beköszöntője az „ÖKOINDUSTRIA - Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás” rendezvény programfüzetéhez.


2013.09.20
Napirenden a tisztítás-technológiáról szóló előzetes háttértanulmány

Barta Géza Róbert, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. (Társaság) ügyvezető igazgatójának elnökletével tartotta meg soron következő ülését szeptember 19-én, csütörtökön a Vidékfejlesztési Minisztérium épületében a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB).


2013.09.20
EU ökocímke minősítésű a szarvaskői ÖKO-PARK® Panzió-Kemping*** és Kalandpark

Az idegenforgalmi szálláshelyek európai uniós ökocímke védjegye a környezetvédelemben elért eredményeket és a minőségi szolgáltatást garantálja a vendégek számára. Az uniós ökocímke megszerzése a legjobb módja annak, hogy a vendégek tudomást szerezzenek az idegenforgalmi szálláshelynek ezen a téren elért eredményeiről.


2013.09.16
Ökoindustria 2013

Tisztelettel hívjuk és várjuk Önt és munkatársait az Ökoindustria 2013 kiállításra, örömmel vennénk, ha ellátogatna 41. számú standunkhoz. Írjon nekünk és igényeljen ingyenes meghívót és belépőt a szakkiállításra!


2013.08.13
A Zrínyi Nyomda Zrt. nyerte el elsőként hazánkban a nyomtatott papír termékek EU ökocímkéjét

A Zrínyi Nyomda Zrt. 2013. február 4-én nyújtotta be pályázatát a nyomtatott papír termékek Európai Unió ökocímkéjének elnyerésére. A minősítés a 66/2010/EK ökocímke rendelet, valamint a nyomtatott papír termékekre vonatkozó közösségi ökocímke odaítélésével kapcsolatos módosított ökológiai kritériumok meghatározásáról szóló 2012/481/EU Bizottsági Határozat alapján történt.


2013.08.13
Megállapodtak a felek, őszre elkészülnek az új takarítási feltételrendszerek

Barta Géza Róbert, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Bukovics István, a Wesley János Lelkészképző Főiskola Környezettan Tanszék Környezethigiéniai menedzser szakirányának professzora augusztus 12-én, szerdán szerződést írt alá az új takarítási módokat magában foglaló 6 különböző szolgáltatási csoportra vonatkozó háttértanulmány és feltételrendszer kidolgozására. Az eseményen jelen volt Klem Ervin, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség alelnöke és Barna István, a Wesley János Lelkészképző Főiskola főtitkára, a rektor általános helyettese.


2013.08.05
Környezetbarát termékek bemutatója a kecskeméti repülőnapon

Augusztus 3-4-én a Kecskeméti Repülőbázison rendezték meg a X. Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót. A kecskeméti repülőnap több mint légi show, hiszen nemcsak az égbolt, hanem a földi helyszín, a légibázis is megtelik látnivalókkal. Az eseményre érkező látogatókat katonai bemutatók, családi és gyermekprogramok is várták. A repülőnapon kiállítóként a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. is részt vett, a rendezvényen cégünk munkatársai termékbemutatóval egybekötött tanácsadással népszerűsítették az ökocímke védjegyes termékeket.


2013.08.02
Hatvanötezer budapesti háztartásban már szelektíven gyűjthetők a tégladobozok

Több, mint 570 tonna papírt, köztük 22,8 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek szelektíven a budapesti lakosok fővárosi házhoz menő szelektív gyűjtési rendszer működésének első három hónapja – április, május és június – folyamán.


2013.07.18
Ökocímkék és védjegyek, a minőségi információhordozók

Két évtizede kormányhatározat döntött arról, hogy Magyarországon ki kell dolgozni a környezetkímélő termékek megkülönböztető megfelelőség-tanúsítási rendszerét, azaz olyan, tudományos és műszaki alapokon nyugvó követelményeket, amelyek alapján termékek és szolgáltatások környezetbarátnak minősíthetőek. A hazánk első közhasznú társaságaként létrejött környezetvédelmi szervezet, illetve annak jogutódja, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. mára több tucat olyan követelményrendszert dolgozott ki, amely minősítések alapján számos magyar fejlesztésű és gyártású termék és szolgáltatás viselheti a magyar nemzeti „Környezetbarát Termék” védjegyet. Barta Géza Róbert, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft ügyvezető igazgatójának írása a Nemzeti Érdek legújabb számában.


2013.07.12
Megjelent az Ökocímke hírmagazin 2013. tavasz-nyár

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Ökocímke hírmagazinjának 2013. tavasz-nyár soron következő számában a legfontosabb hazai és uniós ökocímke híreket foglaltuk össze.


2013.07.02
EU ökocímke feltételrendszerek meghosszabbításáról döntött az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság 2013. június 17-i 2013/295/EU határozatban döntött az egyes termékekre vonatkozó uniós ökocímke odaítélésével kapcsolatos ökológiai kritériumok érvényességének meghosszabbítása céljából történő módosításáról. Az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent határozat 16 lejárat előtt álló feltételrendszer érvényességi idejét hosszabbítja meg. A határozat ezen kívül más módosítást vagy szigorítást nem tartalmaz.


2013.06.05
Interjú Barta Géza ügyvezető igazgatóval a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából az ökocimkés és védjegyes termékekről adott interjút Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Budafok - Tétény helyi elektronikus médiájának, a Promontor Televíziónak.


2013.06.04
A kezdetektől Társaságunknál - Fiegler Zsuzsannát búcsúztattuk nyugdíjba vonulása alkalmából

Kolléganőnket, Fiegler Zsuzsanna vezető tanúsítót búcsúztattuk május 31-én, pénteken nyugdíjba vonulása alkalmából. A vegyészmérnök képzettségű vezető főtanácsos 1994-től, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft., illetve annak jogelőd cége megalakulásától folyamatosan ellátta a környezetbarát minősítéssel kapcsolatos szakmai feladatokat. Az ünnepségen Barta Géza ügyvezető igazgató köszöntötte az ugyancsak nyugdíjba vonuló Kertész György szakmai főtanácsadót, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Értékelő és Minősítő Bizottságának tagját is.


2013.05.28
"Környezetbarát Termék" védjegyet nyert a Weishaupt újabb terméke

A Weishaupt Hőtechnikai Kft. újabb kondenzációs kazánjai nyerték el a "Környezetbarát Termék" védjegyet. A védjegyhasználati szerződés aláírására és az oklevélátadására a cég biatorbágyi székhelyén került sor.


2013.05.27
316 készülékkel bővül az EU ökocímkét elnyert Samsung televíziómodellek sora

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft-hez 2013. március 18-án és április 10-én érkezett a Samsung Electronics Co. Ltd. legújabb pályázata.


2013.05.22
Bio3Cleaner Kft. tisztítószerek termékcsoportban pályázik az EU ökocímkére

2013. május 22-én érkezett a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft-hez a Bio3Cleaner Kft. három pályázati dokumentációja, amelyben 15 termékkel pályáznak az EU ökocímke elnyeréséért, az általános tisztítószerek termékcsoport feltételrendszerében. A pályázat szakmai értékelése, elbírálása jelenleg is zajlik.


2013.05.02
"Ezt minden beszerzőnek hallania kell!"

Nagy sikert aratott a „Buy Smart+ Minden amit a zöld beszerzésről tudni kell” tréning-sorozat első képzése. Az egyik résztvevő véleménye szerint „ezt minden beszerzőnek hallania kellene”.


2013.04.30
Közlemény a Xella Magyarország Kft-vel folytatott megbeszélésről

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megbeszélést folytatott 2013 áprilisában, Budapesten Kiss Gáborral, a Xella Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatójával a cég ökocímke minősítést elnyert építőanyagai elismertségének szélesítése érdekében.


2013.04.28
Weishaupt Roadshow Veszprémben

A Weishaupt Hőtechnikai Kft. április 25-én a veszprémi Hotel Villa Medici szállodában látta vendégül a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. munkatársait országos referencia roadshow-juk keretében, ahol a védjegyet elnyert termékeiket, a kondenzációs falikazánokat és a napkollektorokat mutatták be.


2013.04.27
BuySmart+ Workshop - Ökocímkék a zöld közbeszerzésben

A Buy Smart+ projekt keretében megvalósuló első workshopon sajátíthatták el április 25-26-án a résztvevők a környezetbarát beszerzés alapgondolatait, a főbb termékcsoportokban az energiahatékony termékek és szolgáltatások kiválasztásának módszereit, valamint a zöld szempontok beillesztésének lehetőségeit a beszerzési folyamatok egyes lépcsőibe. Az ökocímkék szerepéről a zöld közbeszerzésben Barta Géza Róbert, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást.


2013.04.22
Föld Napja 2013 - „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A Föld Napjához kapcsolódó családi napot tartott április 20-án, szombaton a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a szaktárca több szervezetének közreműködésével a Városligetben. Az egész napos rendezvényen a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. és első partnere, a Kristály-Mix. Kft. védjegyes termékek bemutatójával, tanácsadással várta az érdeklődőket, a legkisebbek, pedig játékos foglalkozásokon ismerkedhettek meg az ökocímkével.


2013.04.20
Szeptemberben lesz újra országos TeSzedd! akció

Szeptember 14-én, harmadik alkalommal rendezzük meg a TeSzedd! - Összefogás a tiszta Magyarországért országos szemétgyűjtő akciót - jelentette be Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár, a tárca és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Föld Napja alkalmából szervezett közös rendezvényén, a Városligetben.


2013.04.12
Klíma-innovációs startup program pályázat

A Climate-KIC magyarországi (RIC Central Hungary) szervezete és a Magyar Innovációs Szövetség ötletpályázatot hirdet, amelyre várja azon innovációs képességgel bíró és társadalmi tudatosságot hordozó ötleteket és startupokat, amelyek képesek jelentős társadalmi hatást kifejteni. A témában április 9-én tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.


2013.04.02
Zöld szempontok érvényesítése a beszerzésekben - gyakorlati workshop 3 időpontban

A Buy Smart+ projekt keretében szervezett másfél napos workshopokon a résztvevők elsajátítják a környezetbarát beszerzés alapgondolatait, a főbb termékcsoportokban az energiahatékony termékek és szolgáltatások kiválasztásának módszereit, valamint a zöld szempontok beillesztésének lehetőségeit a beszerzési folyamatok egyes lépcsőibe.


2013.03.29
Zöld konferencia és termékbemutató Szegeden

Termékbemutatóval és partnertalálkozóval egybekötött konferenciát szervezett márciusban a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network szegedi irodája a kamara székházában. A „LINK” elnevezésű határokon átnyúló projekt román és magyar résztvevői többek között bemutatták hogyan fejlesztik és teszik versenyképessé vállalkozásukat környezetbarát termékek, technológiák és környezetirányítási rendszerek bevezetésével.


2013.03.10
Megfeszített munkamenet a CB fórum és az Európai Unió Ökocímke Bizottságának márciusi tanácskozásain

Brüsszelben március 4-5-én tartotta meg az Európai Unió ökocímkéző rendszerének aktuális kérdéseiről fórumát az illetékes testület, a Competent Body(CB) Forum, amelyet az Európai Unió Ökocímke Bizottságának (EUEB) háromnapos tanácskozása követett. A szakmai tanácskozásokon a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. részéről Fiegler Zsuzsanna vezető tanúsító vett részt.


2013.03.05
Szigeteljünk együtt! - Nyereményjátékot hirdetett a Xella Magyarország Kft.

A Xella Magyarország Kft. 2013. március 1-jén versenyt hirdetett a lakástulajdonosok részére, amellyel a jelentkezők lakásuk teljes belső hőszigetelését nyerhetik meg. A kiváló környezetbarát tulajdonságainak köszönhetően a munkálatoknál felhasználandó Ytog Multicolor ásványi hőszigetelő lap "Környezetbarát Termék" védjeggyel rendelkezik.


2013.02.26
ÖKOINDUSTRIA 2013 - harmadik alkalommal rendezik meg a szakkiállítást

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2013. szeptember 25-27. között rendezi meg a III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. Az esemény fővédnöke Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár lesz.


2013.02.21
Könyvajánló - Környezetbarát tudástárak a mindennapokhoz

Három könyv, több száz téma, sok ezer információ, ami közös bennük, az a környezettudatosság. Ajánljuk szíves figyelmükbe mindhárom kiadványt.


2013.02.12
Lépéselőnyben: új, pályázható feltételrendszerek a biológiailag lebomló és komposztálható csomagolóeszközök minősítésére

A biológiailag lebomló és komposztálható csomagolóeszközök minősítésére kidolgozott három új feltételrendszert fogadott el a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság. Az új feltételrendszerrel csak a természetes forrású, megújuló alapanyagú biológiailag minősíthetők a vonatkozó EN és MSZ szabványok szerint. Mindezekről Fiegler Zsuzsanna szakértőt, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. vezető tanúsítóját kérdeztük.


2013.02.01
Tanúsítvány-átadás: a Kristály-Mix Kft. a jövőben is a környezetbarát szolgáltatást nyújt

Meghosszabbította a „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyhasználati jogosultságát a Kristály-Mix Kft. Az erről szóló tanúsítványt 2013. január 29-én a cég Vegyész utcai telephelyén adta át Antal Márta ügyvezető igazgatónak Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. igazgatója.


2013.01.15
Január 25-ig véleményezhető a zöld közbeszerzésről szóló kormányrendelet tervezete

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogalkotási tevékenységére vonatkozó a jogalkotásról szóló törvény szerinti közigazgatási egyeztetésre bocsátott koncepciókat, jogszabálytervezeteket, valamint a tervezetekhez kapcsolódó előterjesztéseket, szakmai indokolásokat olvashatják az érdeklődők a kormany.hu honlapján. A zöld közbeszerzésről szóló kormányrendelet tervezete 2012. január 25-ig véleményezhető.


2013.01.11
Partneri összejövetel a BME-en

Fogadás keretében köszönte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetősége partnerei támogatását. Az eseményen többek között jelen volt Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.


2013.01.08
Betiltja a műanyag palackos vizet egy amerikai város

Környezettudatossági okokból száműzte a műanyagból készült vizes palackokat a massachusettsi Concord. Az amerikai kisvárosban január elsejétől tilos pet-palackos vizet árusítani, a törvényt megszegőket pedig pénzbüntetéssel sújtják.


2013.01.04
Új szabályok a hulladékgazdálkodásban

Megjelent a január elsején hatályba lépett hulladéktörvény végrehajtási rendeleteinek egy része. A szabályozások egyebek mellett a csomagolószerek forgalmazását, a csomagolóanyagok visszavételét és hasznosítását, a hulladékká vált elektromos és elektronikus berendezések átvételét, illetve a forgalomból kivont autók kezelését határozzák meg.


2012.12.07
Ülésezett a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának elnökletével idei harmadik ülését tartotta meg december 6-án, csütörtökön a Vidékfejlesztési Minisztériumban a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB).


2012.12.03
Fennállásának 20-ik évfordulóját ünnepelte a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Fennállásának 20-ik évfordulóját ünnepelte november 29-én a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége. A jelenleg 270 tagot számláló szervezet könnyebb és nehezebb időszakokon van túl, de fejlődése töretlen. Mindez elsősorban tagjainak köszönhető, akik hűségesen támogatják a következetes, szigorú szakmaiságot, hangzott el többek között a Budavári Szalonban megtartott születésnapi rendezvényen, amelyre társaságunk is meghívást kapott.


2012.11.28
Elfogadta az Országgyűlés a hulladéktörvényt

Újra elfogadta az Országgyűlés a hulladéktörvényt. Erre azért volt szükség, mert Áder János köztársasági elnök október végén megfontolásra visszaküldte a Háznak a jogszabályt.


2012.11.27
Brüsszelben tanácskozott az Európai Unió Ökocímke Bizottsága

November21-22-én tartotta meg soros ülését az Európai Unió Ökocímke Bizottsága (EUEB). A kétnapos tanácskozáson, amelyen Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. részéről Diófási Orsolya szakértő vett részt, többek között megvitatták az Európai Unió ökocímkéző rendszerének aktuális kérdéseit és az új minősítési követelményrendszerek kidolgozásának eddigi elért eredményeit.


2012.11.08
BuySmart+ - Minden amit a zöld közbeszerzésről tudni kell

Az Intelligent Energy Europe Program által támogatott BuySmart+ projekt célja a környezettudatos, energiahatékony beszerzés népszerűsítése, a zöld beszerzések arányának növelése, ingyenes tanácsadás és információs csomagok, tréningek segítségével. A programhoz a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. együttműködő partnerként csatlakozott.


2012.11.05
Meghosszabbított határidő - November 30-ig lehet pályázni az EU Ökocímke Kommunikációs Díjra

A díjpályázat minden olyan ökocímke - használó számára adott, aki 2011. január és 2011. december között promóciós tevékenységet folytatott. Megjegyzendő, hogy nem lehet pályázni olyan promóciós tevékenységgel, amelyet már korábban beadtak. A teljes pályázati csomag és a szükséges kísérő anyag benyújtásának meghosszabbított határideje az EU Helpdeskhez 2012. november 30.


2012.10.25
2012 Pályára állítás - konferenciát tartott a MATISZ

A Magyar Tisztítás-technológia Szövetség (MATISZ) október 17-én, különleges helyszínen, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban hirdette meg a „2012 Pályára állítás" című szakmapolitikai konferencia, kiállítás és szakmai vetélkedő rendezvényét. Az eseményen a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. kiállítóstanddal volt jelen.


2012.10.22
Milliós támogatást kaptak a zöld civil szervezetek

Döntött a vidékfejlesztési miniszter a Zöld Forrás 2012 pályázat nyerteseiről, a tárca összesen 85 millió forinttal segíti 101 környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezet munkáját.


2012.10.15
Japán delegációt fogadott Társaságunk - A szakemberek tájékozódni és kapcsolatot építeni érkeztek hazánkba

Barta Géza Róbert, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója október 11-én, csütörtök délelőtt fogadta a japán Mitsubishi Research Institute öttagú szakértői delegációját a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárságának tárgyalótermében. A japán szakemberek a magyar Környezetbarát Termék védjegyezési rendszer megismerése, továbbá tájékozódás és kölcsönös kapcsolatépítés céljából érkeztek hazánkba.


2012.10.15
Pályázati adatlap és útmutató nyomtatott papír termékek EU ökocímkéjének elnyeréséhez

Az Európai Bizottság 2012. augusztus 16-ai, a nyomtatott papír uniós ökocímkéjének odaítélésére vonatkozó ökológiai kritériumok megállapításáról szóló határozata alapján lehet ebben a termékcsoportban is ökocímkére pályázni.


2012.10.02
Ökocímkés termékbemutató a Fehérvári úti szakrendelőben

Ökocímke védjegyes termékekből tartott bemutatót a Kristály-Mix Kft. azon az újbudai családi rendezvényen, amelyet az Anyatejes nap alkalmából szervezett a Gyógyír XI. Nonprofit Kft. Védőnői Szolgálata szeptember 29-én, szombaton a Fehérvári úti szakrendelőben.


2012.10.02
Hulladékkezelők Napja Ivádon

Kukakultúra elnevezéssel szeptember 29-én, szombaton nyílt napot tartott az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ). A felhíváshoz együttműködő partnerként a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. is csatlakozott.


2012.09.25
Többszörösen jubilál a Weishaupt - Környezetbarát Termék védjegyes napkollektorok és gázfűtőkészülékek a Weishaupttól

A Weishaupt Hőtechnikai Kft életében 2012 nagyon nagy jelentőségű év: az idén húsz éves cég tíz éve dolgozik jelenlegi irodaépületében, az anyavállalat, a Max Weishaupt GmbH. pedig idén ünnepli égőgyártásának hatvanadik évfordulóját.


2012.09.22
A Weishaupt Kft. terméke az első magyar ökocímkés napkollektor

A Weishaupt Hőtechnikai Kft. Magyarországon elsőként nyújtott be pályázatot a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft-hez a WTS F1 és F2 típusú nagyhatásfokú sík-napkollektorainak környezetbarát termék védjegyezése céljából.


2012.09.21
Kukakultúra - Nyílt napot tart az OHÜ

Kukakultúra elnevezéssel szeptember 29-én, szombaton nyílt napot tart az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ). A felhíváshoz együttműködő partnerként a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. is csatlakozott.


2012.09.18
Környezetbarát technológiák versenye Budapesten

Ismét megrendezi az alternatív hajtású járművek versenyét az Magyar Villamos Művek szombaton Budapesten, az eseményen napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek


2012.09.18
Országos kampány a szelektív hulladékgyűjtés javulásáért

Körforgó - szelektív forgatag címmel, országjáró kampányt indít útjára az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ). A csaknem egy hónapon át, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésének jegyében zajló rendezvénysorozat első vidéki állomása, szeptember 18-án, Salgótarján.


2012.08.29
EU ökocímke használati jogot szerzett a BARKERGÉP terméke

A BARKERGÉP Kft. által gyártott nyári szélvédőmosó, a GreenRide nevű ablaktisztítószer/szélvédőmosó termék 2012. 08. 21-től elnyerte az EU ökocímke védjegyet.


2012.08.10
Közbeszerzési kiírások az e+e hulladékok gyűjtésére, kezelésére

Újabb – összesen, nettó 1,267 milliárd forint keretösszegű –, nyilvános közbeszerzési pályázatokat hirdetett meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ). Ezúttal – négy különböző kategóriában – az elektromos és elektronikai eszközök és berendezések hulladékainak (e+e hulladék) gyűjtésére, szállítására és előkezelésére kiírt közbeszerzési pályázatokra lehet ajánlatokat beadni. Az OHÜ a kiírások előkészítésénél messzemenően figyelembe vette a Magyarországon is alkalmazott e+e hulladékkezelési technológiákat annak érdekében, hogy a piac akár minden egyes szereplője indulhasson a tenderen. Ezt erősíti az is, hogy az elektromos és elektronikai hulladék-anyagáramoknál négy pályázati kiírás készült, azokon belül összesen 16 részteljesítésre lehet ajánlatot tenni, tehát az érintett vállalkozások – a kapacitásuk ismeretében – dönthetnek arról, hogy melyik tenderrészre tesznek ajánlatot.


2012.07.27
Tovább bővült az EU ököcímkéjét elnyert Samsung televíziókészülékek sorozata

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. az Európai Unió ökocímkéjével minősítette a Samsung Electronics Co. Ltd. 60 új televízió modelljét.


2012.07.24
Három új feltételrendszer a biológiailag lebomló és komposztálható csomagolóeszközök minősítésére

A biológiailag lebomló és komposztálható csomagolóeszközök minősítésére kidolgozott három új feltételrendszert 2012. július 11-i ülésén fogadta el az Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB).


2012.07.24
A bomlás virágai – biopolimerek

Mértékadó vélemények szerint a 21. a biológia évszázada lesz. Itt elsősorban persze a genetika fantasztikus eredményeire és távlataira gondolnak, de a biokémia és a molekuláris biológia eredményei is egyre inkább felkeltik a hétköznapi ember érdeklődését is. Mondjuk, egy „biológiailag lebomló”, környezetbarát bevásárlótáska hallatán. Ami azután vagy lebomlik, vagy nem. Bogdán Zoltán írása, www.innoteka.hu.


2012.07.20
Szeptember 1-jén hatályba léphet a magyar termék rendelet

A kormány úgy döntött, hogy megjelenhet a magyar termék rendelet. A jövőben önkéntes alapon feltüntethető az élelmiszereken a „magyar termék”, a „hazai termék” és a „hazai feldolgozású termék” jelölés. A vidékfejlesztési miniszteri rendelet a hazai vásárlók jobb tájékoztatását, a magyar termékek kiemelt pozícióját biztosítja.


2012.07.11
Megalakulhat a Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum

Létrejöhet a Mura–Dráva–Duna határon átnyúló magyar-horvát bioszféra-rezervátum, az UNESCO Man and Biosphere (MAB) programjának nemzetközi koordinációs tanácsa ugyanis mai ülésén elfogadta a jelölést. Magyarország 2009-ben, Horvátország pedig 2010-ben kérte a terület rezervátummá nyilvánítást. A mostani döntéssel a program hivatalosan is zöld utat kapott.


2012.07.05
EU ökocímke hírlevél 2012 június - A francia CB az EU ökocímke huszadik születésnapját ünnepli

Megjelent a EU ököcímke májusi hírlevele, amelynek magyar fordítása az alábbiakban olvasható.


2012.06.29
Konferenciát tartottak a zöldgazdaság fejlesztéséről - 40-50 milliárd forint juthat energiahatékonysági támogatásokra

Jogos igénye az iparági szereplőknek egy megújuló energia törvény, és egy egyszerűbb, egyablakos engedélyezési rendszer, hangzott el a Zöld gazdaság Magyarországon – esélyek és problémák című konferencián, amelyet az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége rendezett június 28-án, csütörtökön a Parlament Vadásztermében.


2012.06.29
EU-ökocímke: 2012. július 1-jétől teljes sebességgel

Végéhez közeledik a bioélelmiszer-ágazat számára az új európai uniós címkézési szabályoknak való megfelelés érdekében biztosított kétéves átmeneti időszak. 2012. július 1-jétől az uniós ökocímkét kötelező megjeleníteni minden olyan előre csomagolt bioélelmiszeren, amelyet az EU valamely tagállamában állítottak elő és megfelel a szükséges előírásoknak.Az uniós logó használata továbbra sem kötelező a nem csomagolt, valamint az importált biotermékek esetében.A csomagoláson az uniós logó mellett egyéb, magán-, regionális vagy nemzeti logókat is el lehet elhelyezni.


2012.06.18
Ökonap a Megyeri Úti Általános Iskolában

A környezettudatos vásárlással és az ökocímkékkel ismerkedek a Megyeri Úti Általános Iskola tanulói június 14-én az oktatási intézményben megtartott foglalkozásokon. Az interaktív előadásokon, amelyeket Diófási Orsolya, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. munkatársa vezetett, nyolc osztály 264 diákja vett részt.


2012.06.11
Energiacímke a vásárlók tájékoztatására

A minősítő címkékkel ellátott gumiabroncsok júliustól már megjelenhetnek a gumikereskedőknél. Novembertől csak olyan terméket lehet forgalmazni, amelyen megtalálható a három betűből álló jelölés.


2012.06.04
BuySmart+ - Minden amit a zöld közbeszerzésről tudni kell

Zöld beszerzést népszerűsítő projektet indított Magyarországon az Energiaklub. Többek között a Magyar Közbeszerzési Intézet közreműködésével és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. partneri együttműködésével megvalósuló nemzetközi BuySmart+ projekt nyitórendezvénye május 31-én konferenciával indult. Az eseményt a partnerklub szakmai workshopja zárta.


2012.05.15
A Rosmarin Kft. a környezettudatos gyártás és fejlesztés híve

Ökocímke védjegyet kapott a Mártélyon működő Rosmarin Kft. két terméke. A cég a BIONUR Scrub Stone és Gel Cleaner elnevezésű általános tisztítószer termékeire nyújtott be pályázatot az Európai Unió ökocímke minősítésének elnyerése érdekében. A pályázat értékelését és a Vidékfejlesztési Minisztérium jóváhagyását követően a védjegyhasználati szerződések aláírása megtörtént, amelyek 2015. június 28-ig érvényesek.


2012.05.11
Uniós felmérés: ökocímke-használati szerződések 1992-2011 között

Az EU ökocímke tanúsító-rendszer 1992-ben jött létre, amikor is az Európai Közösség elhatározta, hogy európai szinten létrehoz egy önkéntes minősítési rendszert, amelyben a vásárlók megbízhatnak. Azóta az ökocímkét elnyert termékek és szolgáltatások száma évről évre növekedett. 2011 végére több mint 1300 ökocímke-használati szerződést kötöttek meg, mára az ökocímke több mint 17 000 terméken található meg. Az ökocímke-használati szerződés értelmében a cég elnyeri a címke feltüntetetésének jogát az adott terméken.


2012.04.25
Összefogás a fenntartható városokért

Pusztán technikai észrevételek érkeztek a hulladékról szóló törvényhez az Európai Uniótól. Három tagállam: Franciaország, Ausztria és Németország jelzett vissza, az észrevételeket hazánk beépíti a jogszabálytervezetbe– jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a SymbioCity elnevezésű konferencián. A „Green Sweden” program keretében zajló eseményen a fenntartható városi fejlődés lehetőségeit mutatták be svéd és magyar szakértők.


2012.04.23
A környezetbarát megoldásokat népszerűsítette a vidékfejlesztési tárca a Föld Napján

A fenntarthatóság jegyében a kormányzat törekszik olyan helyzetbe hozni az embereket, illetve a vállalkozásokat, hogy a környezetbarát megoldásokat választhassák - mondta Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Föld napi központi rendezvényén szombaton Budapesten az MTI-nek.


2012.04.05
Új feltételrendszereket hagyott jóvá a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság

Március 28-án a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartotta idei első ülését a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának elnökletével. A tanácskozáson a bizottság többek között megtárgyalta az ÉMB 2012. évi ügyrendjének tervezetét, megvitatták a meghosszabbításra és felülvizsgálatra javasolt feltételrendszereket, valamint az újonnan benyújtottakat. Napirenden szerepelt néhány az EU ökocímke rendszerből átvételre ajánlott feltételrendszer is.


2012.04.05
EU ökocímke használatot nyert a Rosmarin Kft. terméke

A Rosmarin Kft. (6636 Mártély, Rosmarin u 1.) pályázatot nyújtott be a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft-hez a BIONUR Scrub Stone elnevezésű általános tisztítószer termékére az Európai Unió ökocímke védjegyének elnyerése érdekében.


2012.04.02
Meghosszabbították a napkollektoros pályázat beadási határidejét

Másfél hónappal, május 15-ig meghosszabbították a 2,97 milliárd forint keretösszegű, napkollektoros pályázat beadási határidejét az élénk érdeklődésre tekintettel. Az eredetileg 2011. december végéig szóló határidőt egyszer már meghosszabbították március 31-ig.


2012.03.29
BioCleaner, a garantált minőség és a tökéletes tisztaság garanciája

Fogyasztóként sokat tehetünk magunk és családunk egészségének a védelmében, ha kellő figyelmet fordítunk a megvásárolandó termékre. A BioCleaner termékek kiváló tulajdonságú az EU ökocímke védjegyével minősített környezetkímélő tisztítószerek. Gazdaságosak, ráadásul használatukkal hatékonyan csökkenthetjük a veszélyes vegyi anyagoknak való kitettségünket. A környezetkímélő tisztítószereket forgalmazó Bio Future HB cég Szondi utca 56. szám alatti budapesti bemutatótermében a rendelésfelvétel mellett széleskörű szaktanácsadással várják az érdeklődőket.


2012.03.29
Brüsszelben tanácskozott az Európai Unió Ökocímke Bizottsága

Brüsszelben ülésezett az Európai Unió Ökocímke Bizottsága (EUÖB). A márciusi tanácskozáson többek között megvitatták az Európai Unió ökocímkéző rendszerének aktuális kérdéseit és az új minősítési követelményrendszerek kidolgozásának elért eredményeit.


2012.03.24
Egységes energiacímkék az Európai Unió elektronikai termékeire

2011 végétől új energiacímkét kaptak az Európai Unióban forgalmazott háztartási gépek és tévékészülékek. Az új címkék átláthatóbbak, nyelvtől függetlenek és több információt tartalmaznak. Az LG mosógépei, hűtői és televíziói is új energiacímkét kapnak, amelyek igazolják, hogy a gyártó készülékei eleget tesznek a környezettudatos termékekkel szemben támasztott elvárásoknak.


2012.03.22
Interaktívan az ökocímkékről - Érdeklődőek és fogékonyak a környezetbarát termékek iránt a diákok

A környezettudatos vásárlással és az ökocímkékkel ismerkedek a XI. kerületi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói március 20-án az oktatási intézmény aulájában megtartott interaktív foglalkozáson. Az újbudai Zöldköznapok környezetvédelmi projekt keretében megvalósult interaktív előadást Diófási Orsolya, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. munkatársa vezette.


2012.03.21
A kormány elfogadta a Nemzeti Vidékstratégiát

A kormány fontos kitörési pontként kezeli a mezőgazdaságot – nyomatékosította Giró-Szász András a szerdai sajtótájékoztatón, ahol Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel közösen jelentették be, hogy a kormány elfogadta a nemzeti vidékfejlesztési stratégiával kapcsolatos előterjesztést.


2012.03.21
Szabályozná a műanyag bevásárlószatyrok használatát

Az Európai Bizottság azt fontolgatja, hogy a széndioxid-kibocsátáshoz hasonlóan szabályozná a műanyag bevásárlószatyrok használatát a környezet védelme érdekében, de a teljes tiltást sem zárja ki.


2012.03.06
Átadták az EU Ökocímke Kommunikációs Díját

A francia Hotel des Ducs de Bourgogne lett 2011. évben az EU Ökocímke Kommunikációs Díjának győztese. A díjat februárban adták át a az ECORISMO (fenntartható turizmus) szakkiállításon.


2012.03.02
Az Európai Unió Ökocímke Bizottsága márciusban tartja első félévi ülését

Brüsszelben ülésezik március második hetében az Európai Unió Ökocímke Bizottsága (EUÖB). A testület ülésein azon nemzeti szervezetek delegáltjai vesznek részt, akik az Európai Unió ökocímkéjének odaítéléséért felelősek. A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft-t Diófási Orsolya képviseli az ülésen. A tanácskozáson többek között megvitatják az Európai Unió ökocímkéző rendszerének aktuális kérdéseit és az új minősítési követelményrendszerek kidolgozásának elért eredményeit.


2012.02.13
A Környezet Védelméért Díj díjazottai - 2012

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége hagyományos bálját a Budapest Kongresszusi Központban. A Bál kiemelkedő eseménye volt, mikor a fővédnöke, Dr. Habsburg György rendkívüli és meghatalmazott EU nagykövet átadta a kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységek elismeréseként a Környezet Védelméért Díjakat - írja a ZIP Magazin.


2012.02.03
Újra pályázhatnak a környezettudatos iskolák

Kiemelten fontos, hogy a környezettudatos nevelés már gyerekkorban elkezdődjön, és a fenntartható fejlődés ügye megjelenjen az oktatásban is. Éppen ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal közösen ismét meghirdeti az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola pályázatot.


2012.01.31
Meghosszabbította védjegyhasználati jogosultságát a Kristály Mix. Kft.

Év végéig hosszabbította meg a Kristály Mix Kft. „Vegyszermentes napi takarítás mikroszálakból készült textíliákkal” minősítési feltételrendszer „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyhasználati jogosultságát a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.


2012.01.23
Nem lesz termékdíjköteles a mezőgazdasági kertészeti fólia

Nem kell környezetvédelmi termékdíjat fizetni a mezőgazdasági kertészeti fólia után. A termékdíj-szabályozásról szóló törvény január 1-jétől hatályos, és megjelentek a végrehajtást szabályozó rendeletek is.


2012.01.18
Parlament előtt a Hungarikum törvény

A törvény összefogja és azonosítja nemzeti értékeinket, a készülő Magyar Értéktár segítségével pedig össze lehet gyűjteni, nyomon lehet követni a hungarikumokat – mondta Giró-Szász András kormányszóvivő, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel tartott szerdai sajtótájékoztatóján.


2012.01.11
Dániában sokat adnak a költséghatékonyságra

Palackozott víz helyett csapvíz, kevesebb ajándék a vezetőknek, több tömegközlekedés, egyszóval a költséghatékonyság fémjelzi majd a dán EU-elnökséget – írja az EUobserver című brüsszeli hírportál.


2012.01.09
„Programozz környezettudatosan” - a PPKE IKT versenye

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karán különös gondot fordítanak a hallgatók környezettudatos nevelésére. Előtérbe kerülnek a környezetkímélő megoldások, pl. a papír alapú tananyagok számának csökkentése és azok helyettesítése elektronikusan előállított, terjesztett és felhasznált segédletekkel. Az egyetem informatikai tanszéke „Programozz környezettudatosan” címmel versenyt indított.


2011.12.20
Meghosszabbítottuk a Kristály Mix Kft. „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítését

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. 2012. december 31. napjáig biztosítja a „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyhasználati jogot a Kristály Mix Kft. részére a „Rendszeres takarítási szolgáltatás mikroszálakból készült textíliák alkalmazásával”minősítési feltételrendszerben.


2011.12.02
Minőségi árukhoz juthat, aki figyeli az új termékkosarat

A magyar vásárlók elvárásai és értékelése alapján létrejön a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár, amely segít megtalálni a garantáltan magas minőségű hazai árukat.


2011.12.02
Megtartotta ülését az Értékelő és Minősítő Bizottság

Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának elnökletével november 30-án, szerdán a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartotta meg soron következő ülését az Értékelő és Minősítő Bizottság. A tanácskozáson többek között megvitatták az Európai Unió Ökocímke és a nemzeti minősítő rendszer, valamint az új minősítési követelményrendszerek kidolgozásával kapcsolatos aktuális kérdéseket.


2011.12.01
ÉMB döntés a biológiai úton lebomló bevásárló táskák minősítésének felfüggesztéséről

A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság (ÉMB) a 2011. november 30-i ülésén megtárgyalta a minősítő rendszert koordináló Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. (Társaság) beterjesztésére a "Biológiai úton lebomló, hajlékonyfalú csomagolások" című feltételrendszerrel kapcsolatos EU és hazai szintű fenntartásokat.


2011.11.18
Gyuris Csilla kapta cégünk különdíját

Tudományos Diákköri Konferenciát szerveztek november 16-án, szerdán a Budapesti Műszaki Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszékén. A 2011/2012-es tanévben, megrendezett eseményen Gyuris Csilla a „Multikulturális fenntarthatóság a magyar autóiparban” című dolgozatáért a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. különdíjában részesült.


2011.11.11
Megjelent a 2012. évi Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv

Közzétette honlapján a Vidékfejlesztési Minisztérium a 2012-es Országos Gyűjtési és Hasznosítási Tervet (OGYHT), amely az alábbi linken érhető el.


2011.11.01
A magyarok nyertek az öko-találmányok versenyén

Raisz Iván és Barta István találmánya, a metanol előállítása kommunális hulladékból nyerte meg a "Zöld Találmányok Nemzetközi Versenyét" Nürnbergben.


2011.10.27
Elkészült a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv

Elkészült a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, amelynek elsődleges célja a lehető legnagyobb megtakarítás elérése a végső energiafelhasználásban a rendelkezésre álló források hatékony felhasználásával – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium október 26-án, szerdán.


2011.10.26
Elindult a napkollektoros pályázat

Az Új Széchenyi Terven belüli Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) napkollektor pályázata kedden indul és december utolsó napjáig tart. A pályázat előbb is lezárulhat, ha elfogy az e célra rendelkezésre álló 2,97 milliárd forint.


2011.10.21
Dr. Kerekes Sándor kapta 2011-ben a Dr. Georg Winter életműdíjat

Dr. Georg Winter életműdíjat idén a Budapesti Corvinus Egyetem rektor-helyettese vehetett át.


2011.10.21
Még 350 milliárd forint hívható le környezetügyi fejlesztésekre

Még 350 milliárd forint szabad forrás áll rendelkezésre környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi fejlesztésekre, amit 2014-ig fel kell használni – jelentette ki Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára Hajdúböszörményben, ahol kerékpárutat adott át.


2011.10.18
A tavaszi szemétszedés, a "TeSzedd" lett Magyarország idei legjobb társadalmi célú kampánya

Rangos szakmai díjjal ismerte el a reklámszakma a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) által közösen szervezett „Te Szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” májusi önkéntes akcióját. Az országszerte zajló önkéntes szemétszedési kampányt a Társadalmi célú kommunikáció Arany EFFIE-díjával jutalmazták. A 162 ezer önkéntest megmozgató Te Szedd! akciót 59 pályamű közül ítélték a legjobbnak, a kampány szervezője a KIM Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága volt.


2011.10.18
Ökoindustria kiállítás második alkalommal

November 16-18. között a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége második alkalommal rendezi meg az Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást Budapesten, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. idén önálló kiállítóként vesz részt a kiállításon.


2011.10.12
Meghosszabbítottuk a Bárczy Környezetvédelmi Kft. szelektív szűrőberendezéseink minősítését

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. 2015. július 31. napjáig biztosítja a védjegyhasználati jogot a Bárczy Környezetvédelmi Kft. mindazon termékeinkre, amelyek kielégítik a mindenkor érvényes és hatályos „Szelektív szűrőbetétet tartalmazó olajfogó berendezés” című környezetbarát termék minősítési feltételrendszer feltételeit. Az új regisztrációs szám VSz.4/2011


2011.06.10
Környezetbarát védjegy és ökocímke, a vállalati marketingeszközök a piaci versenyelőnyhöz

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. „Környezetbarát védjegy és ökocímke, vállalati marketingeszközök a piaci versenyelőnyhöz” címmel nemzetközi előadók közreműködésével konferenciát és workshopot tartott június 10-én, pénteken a budapesti Art’Otelben. Az eseményen átadták a Samsung Electronics Co. Ltd. 2011 évi gyártású három televízió modelljének Európai Unió ökocímke minősítését.
Korábbi híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon