Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

A Ricoht környezeti fenntarthatósága vezérli minden üzleti tevékenységében
2016.06.05

A Ricoh Hungary Kft.1990 óta van jelen Magyarországon, több mint 20 éve működnek a cég 100 százalékos leányvállalataként, mint a hazai irodatechnikai piac meghatározó szereplője. A Ricoh az irodatechnikai cégek közül elsőként szerezte meg 2001-ben az ISO 14000 környezetirányítási tanúsítványt, emellett 2002-ben a cég volt az első szervezet, amely ISO/IEC 15408 minősítést kapott digitális multifunkciós nyomtatójára, mondta Kedves Gáborné a Ricoh Hungary Kft. képviseletében

Hozzátette: 2004 óta a Ricoh minden létesítménye ISO27001 minősítést szerzett a világon, ami egy különösen előnyös elismerés egy dokumentumkezeléssel foglalkozó vállalat számára.

A cég zöld iroda bizonyítvánnyal is rendelkezik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy gépeik csak eco módban üzemelhetnek, ez elsősorban a kétoldalas nyomtatást és az alacsony alvó, illetve kikapcsolási időt jelenti. Az energiatakarékos üzemmód használatra ügyfeleiket is biztatják, a gépeket eco üzemmódban szállítják a felhasználóknak.

A Ricoh 1936-ban alakult, és azóta a környezetvédelem egy kiemelt helyen szerepel a cég életében, aminek két fő iránya van: az alkatrészek és a kellékek egy része visszaküldhető franciaországi gyárukba, ahol újrahasznosítják őket, valamint kidolgoztak egy Green Line folyamatot, aminek részeként az arra érdemes jó állapotban lévő, de már használt gépeket felújítják, és újra értékesítik. Ezek a termékek igen gazdaságosan működnek, erőforrás-visszaforgatási folyamataik pedig csökkentett környezeti hatást jelentenek, hívta fel a figyelmet az előadó.

A Környezetbarát Napon a Ricoh világszerte az összes hirdetőtábláját lekapcsolja az energiafogyasztás csökkentése érdekében, kivéve napenergiával működőket.

 

www.okocimke.hu

 

További híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon