Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

Vásárlóik garantáltan környezetbarát terméket visznek haza
2016.06.15

A Samsung Electronics Magyar Zrt. 2003. július 3-án nyerte el az EU ökocímke használati jogát, ami alapján a Samsung Zrt. által gyártott televíziókészülékek, mint az uniós ökocímke használatára jogosult termékek kerülhetnek forgalomba. Azáltal, hogy a tévékészülékek rendelkeznek ökocímke tanúsítvánnyal, a vásárlóik felé garantálni tudják, hogy környezetbarát termékeket visznek haza, amikor a cég televíziókészülékeit vásárolják meg ,mondta a Samsung képviseletében Váry Hanna környezet-egészségi koordinátor.

Az ökocímkével rendelkező televíziókészülékeket az energiatakarékosság jellemzi, amit a passzív készenléti üzemmód, az energiafogyasztás szabályozása, az energiahatékonyság és a folyamatos fejlesztés garantál. A televíziókészülékek garanciaideje 5 év, kivitelezésük szétszerelhetőséget biztosít, azaz a készülékek az újrafeldolgozást végző szakemberek könnyen alkatrészeire tudják bontani a az elhasználódott alkatrészek javítása vagy cseréje, a régi vagy elavult alkatrészek korszerűsítése, és az alkatrészek és anyagok elkülönítése újrafeldolgozás céljából.

A televíziókészülékhez mellékelt használati útmutató tartalmazza a termék környezetvédelmi szempontból helyes használatára vonatkozó tanácsokat, mégpedig összesítve, könnyen áttekinthető formában, tette hozzá Váry Hanna.

 

www.okocimke.hu

 

További híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon