Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Nemzeti ökocímkét nyert a Future FM Zrt. takarítási szolgáltatása
2016.03.08

A Future FM Zrt. elsőként nyerte el a környezetbarát takarítási szolgáltatás nemzeti ökocímkéjét, ami hivatott igazolni Magyarországon a termékek és szolgáltatások környezetbarát voltát. A nyertes pályázó szolgáltatása a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában valósult meg. A védjegyelnyerést igazoló tanúsítvány ünnepélyes átadása is itt történt. A védjegyelnyerést igazoló tanúsítványt Batári Ferenc a Future FM Zrt. vezérigazgatója és Szilágyi Áron olimpiai kardvívó, a Future FM Zrt. CSR szóvivője vette át Barta Géza ügyvezető igazgatótól.

 

A képen balról jobbra: Szilágyi Áron olimpiai kardvívó, a Future FM Zrt. CSR szóvivője, Batári Ferenc a Future FM Zrt. vezérigazgatója és Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

A Future FM Zrt. 2015. július 24-én „Irodatakarítás a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi  irodájában” címen pályázatot nyújtott be a „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítésre és a védjegyhasználati jog elnyerésére. A minősítő eljárásra vonatkozó jogszabály szerint a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. végzi a pályázat szakértői vizsgálatát, készít javaslatot, a védjegy odaítéléséről pedig a környezetügyért felelős miniszter dönt. A pályázat értékelésére a KT-64. Környezetbarát takarítási szolgáltatás feltételrendszerben foglaltak, valamint az ahhoz készült Épületspecifikus környezetbarát takarítási terv segédleti anyag alapján került sor. A benyújtott dokumentumok alapján készült szakértői vélemény megállapította, hogy a Környezetbarát irodatakarítás a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában megfelel a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek, és viselheti a magyar „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyet.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2016. február 17-én írta alá a pályázat elfogadásáról szóló dokumentumot, amelynek aláírási dátuma a Future FM Zrt. ökocímke  használati  szerződésének kezdeti időpontja is egyben. Az oklevél ünnepélyes átadására 2016. március 8-án, kedden került sor, a Tata irodaházában.

A TATA folyamatosan csökkenti irodai tevékenységének környezeti hatásait. A hulladékgazdálkodási és a CO2 kibocsájtás csökkentési programjaik mellett most a vízvédelem került fókuszba, azon belül is a környezet- és emberkímélő takarításra helyeztek nagy hangsúlyt.

„Elsőnek lenni mindig kihívás és felelősség, most örömmel osztozunk a védjegy átadásának pillanatiban, de szeretném megemlíteni az ide vezető, nem mindig könnyű közös munkát. A védjegy megszerzése egy több évre visszanyúló jó beszállítói kapcsolat eredményeként valósult meg. A TATÁ-nál működő környezetközpontú irányítási rendszerhez kapcsolódóan nagy hangsúlyt fektetünk a partnerek bevonására, így a takarítást végző Future FM Zrt.-vel is a környezeti szempontok szem előtt tartása a közös munka egyik sarokköve. A TATA felelős partnerként támogatta és segítette a pályamunkát, hiszen a fenntarthatósági törekvéseivel összecseng a Future FM Zrt. törekvése. Nagyon büszke vagyok, hogy a Future FM Zrt. innovatív megoldásaiknak köszönhetően a TATÁ-nál alkalmazott komplex takarítási eljárás 2016-ban Magyarországon elsőként nyerte el a környezetbarát takarításra vonatkozó „Környezetbaráti Szolgáltatás” védjegyet a minőségtanúsítást végző Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.-nél – mondta Prabal Datta, a Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője.

„A TATA környezettudatos elvárásai és a megvalósításhoz történő hozzáállása példamutató. Kellően nyitottak és együttműködőek, a fenntartható jövőnk szempontjait mindig maximálisan szem előtt tartják. A Future FM pedig, elkötelezett szolgáltatóként elhivatottan veszi figyelembe partnerei és saját környezete fenntarthatósági szempontjait, ezen belül a zöld takarítási megoldásokat, a környezetbarát tisztaság mindennapokban történő megvalósítását. Tevékenységeink végzése során a környezettudatos munkavégzés számunkra az elsődleges szempontok között szerepel.

A TATA részéről biztosan számíthattunk messzemenő támogatásukra, mely a védjegy elnyeréséhez elengedhetetlen volt. Büszkék vagyunk az elnyert védjegyre, mely a sikeres együttműködésünk eredménye. Reméljük, hogy ez az elismerés hírnökként is segíti munkánkat, hogy a többi szolgáltatási területünkön is hasonló sikereket érjünk el a jövőben.” –nyilatkozta Batári Ferenc, a Future FM Zrt. vezérigazgatója.

 

A felelősen gondolkodó cégek számára egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok. A Future FM Zrt. által elnyert „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegy garancia a megrendelőknek arra, hogy a takarítás során jelentős a tisztítószer-megtakarítás, a légkör, az élővizek és a talaj védelme növekszik, mérséklődik a csomagolási hulladékok mennyisége, gyűjtésük szelektíven történik, a felhasználás során előnyben részesül a környezetbarát papíráru, a „kezelt” tárgyak, berendezések jó minősége, használhatósága hosszabb ideig megőrződik – mondta Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A cégekről:
 

FUTURE FM Zrt.: A Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. 100%-os magyar tulajdonú vállalkozásként nyújt teljes körű facility management szolgáltatást az ország egész területén. 1991 óta társaság tevékenységi köre a piac és az ügyfelek változó igényeinek megfelelően folyamatosan bővült, mára meghatározó szereplőjévé vált a magyarországi létesítménygazdálkodási, valamint -a Future Security Zrt.-n keresztül - a biztonsági piacnak. A cégcsoport legfiatalabb tagja a Future Fleet Kft., mely a gépjárműflotta kezelési üzletág szolgáltatásait látja el.

facility management hatékony, modern és mindenre kiterjedő létesítménygazdálkodási megoldásokat jelent. A cég a piac és az ügyfelek váltakozó és eltérő igényeinek megfelelően formálja, alakítja szolgáltatásait.

Az ország egész területén vállalja a cégcsoport a nagyobb alapterületű ingatlanok belső és külső területeivel kapcsolatos létesítménygazdálkodási feladatok ellátását, levéve ezzel a tulajdonosok és az üzemeltetők válláról az olyan feladatok nehézségeit, melyek alapvetően elkülönülnek az adott cég szakmai tevékenységétől. 

 

Tata Consultancy Services Ltd.: A TCS globális informatikai cég az egyik leggyorsabban növekvő IT brand a világon, a világ 46 országában 324.000 munkavállalót foglalkoztat. A budapesti szolgáltató központjában 1400 jól képzett, nyelveket beszélő mérnök, programozó, fejlesztő, közgazdász dolgozik. A cég számos fenntarthatósági programot szervez és valósít meg.

 

Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.: a nemzeti környezetbarát valamint az Európai Unió ökocímke termékminősítő, tanúsító rendszereinek magyarországi működtetője, mely tevékenységet 1994. január 1-jétől hazánk első közhasznú társaságaként végzi. Az ökocímke garancia a minőségre és a hitelességre Magyarországon és az Európai Unióban egyaránt.

 

Kapcsolattartók és elérhetõségeik:

TCS: Bencsik Edit, 36 20 213 4136, edit.bencsik@tcs.com

Future FM Zrt.: Horváth Tímea, 36 20 395 7109, horvath.timea@future-fm.hu

Környezetbarát Termék Nonprofit Kft: Gajdos Erzsébet,36 20 395 6210, gajdos.erzsebet@okocimke.hu

 

 

További híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon