Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

Megnyílt a megújult tahitótfalui COOP Szuper üzletet
2015.11.10

Ünnepélyes keretek között november 10-én, kedden nyitotta meg a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. Tahitótfaluban a Hősök terén található, újonnan átépített COOP Szuper üzletét, amely részt vesz az üzletlánc, a Földművelésügyi Minisztérium és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. október 29-én elindított „Környezetbarát mintaprojektjében”. A boltban az árcédulák mellett ökocímkék hívják fel a figyelmet a polcokon található környezetbarát termékekre. Az eseményen részt vett Barta Géza ügyvezető igazgató.

A Hősök tere Tahitótfalu mindig nyüzsgő, életteli központja. Így volt ez több mint száz évvel ezelőtt is, amikor az élelmiszerbolt helyén még a falubeli termelők érdekében létrehozott Hangya Szövetkezet patinás háza állt.

 


 

Mára a 100 millió Ft értékű beruházással, az alapjaitól újjáépített épületben a legmodernebb kereskedelmi szempontok alapján berendezett üzlet várja a vásárlókat. Az 502 négyzetméterre bővült alapterületű egységben helyett kapott friss tőkehús, valamint zöldség és gyümölcs részleg, illetve helyben sütött pékárukat és cukrásztermékeket is kínáló pékpult. Több mint 4 millió Ft értékben járult hozzá a cég az önkormányzattal közösen újjáépített a Hősök tere megújításához, ahol egy 15 férőhelyes parkoló is kialakításra került kialakításra bolt melletti posta és patika szomszédságában. Az üzlet dolgozói létszáma az átalakítás után 14 főre emelkedett.
 


 

Az ünnepélyes szakmai megnyitón többek között Molnár László, a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. vezérigazgatója és Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke mondott beszédet.


A megnyitót követően a megjelentek a boltban alkalmazott energia- és környezettudatos megoldásokkal  ismerkedhettek meg.


 

Az áruházat LED fényforrásokkal szerelték fel, amelyek akár 30 százalékkal kevesebb energiák fogyasztanak, mint a hagyományos fényforrások. A zárt hűtőbútorokkal közel 40 százalékos energia takarítható meg, a hűtők hulladékhőjéból pedig meleg vizet állítanak elő. Az újonnan megnyílt üzlet légkezelő berendezése pedig visszatáplálja a fűtésre a hőenergiát. A tahitótfalúi COOP üzletben a hulladékot szelektíven gyűjtik és szállítják.
 


 

 

www.okocimke.hu

További híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon