Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

Zöld üzlet szakmai fórum
2014.03.06

Zöld üzlet címmel a környezettudatos vállalkozásfejlesztés gyakorlati lehetőségeiről, előnyeiről, a fenntartható üzletvezetés gyakorlatáról rendezett szakmai fórumot március 5-én, szerdán a Benczúr Házban a Survive Enviro Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. Az eseményen Ismerd meg az ökocímkét! - Környezetbarát termék védjegyek címmel Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást.

A rendezvény első felében a Szakmai Fórum szervezője és házigazdája Diófási Orsolya ügyvezetője mutatta be zöldüzlet programot, melyhez 2014. április 18-ig lehet csatlakozni azoknak az üzleteknek, amelyek fontosnak érzik a fenntartható, környezettudatos működést. A prezentációt követően az első kerekasztal beszélgetésre került sor, majd a fórum második felében a zöldmarketingről, Szabó Szilvia (Tailor Marketing) tartott előadást, melyből megtudhattunk olyan hasznos és érdekes információkat, amelyekből kiderült, hogy a zöld vonal a legnagyobb márkáknál is megjelenik, továbbá hogy a vásárlók hogyan reagálnak a zöld termékekre. Vannak, akik elkötelezettként keresik ezeket a termékeket, vannak, akik divatból vásárolnak. Üzletileg így rájuk is kell alapozni a cégeknek. Tehát a fenntarthatóság, a CSR jó marketing eszköz is
 

A zöldüzlet projekt során kiemelt területek a zöldbeszerzés, a környezetbarát, ökocímkés termékek ismerete, forgalmazása és használata. Ehhez kapcsolódott Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezetőjének előadása az ökocímkékről, a hazai tanúsítás folyamatáról. Az ökocímke hiteles, célja, hogy segítsen a választásban hangsúlyozta. Fontos ismernünk az ökocímkéket, hogy tudjuk mit vásárolunk, érkezett a visszacsatolás Szabó Szilvia előadásához, amelyből megtudhattuk, hogy a vásárlók nagy része képes pusztán egy logo/védjegy láttán dönteni egy termék mellett.
 

Az előadásokat követő második kerekasztal beszélgetésen olyan cégek képviselői beszélgettek, akik már a zöldülés útjára léptek, akik piacvezetői, forgalmazói a környezetbarát termékeknek, illetve akik gyártói és már van ökocímkés termékük, vagy éppen folyamatban van a tanúsítás.
 

A Fórum beszélgetésekből  kiderült, hogy a vállalkozások számára egyre fontosabb a fenntarthatóság, a környezet védelme, a társadalmi felelősségvállalás, melyet átültetnek az üzleti életbe is. A fórum záró eseményként az Ökodíj formatervezői pályázat díjátadójára került sor. A színvonalas pályaműveket a fórumon rendezett  mini kiállítás keretében lehetett megtekinteni. A zsűrizésben és a díjak átadásában a zöldüzlet projekt partnere a Dekorszövetség segédkezett. Az első helyezett Erdős Nóra Laura lett. Gratulálunk!

A Fórumon elhangzó előadásokat megtekinthetik weboldalunkon:

A Fórumról készült képek megtekinthetők a galériában.

 

  www.zolduzlet.hu nyomán

 

 

További híreink >>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon