Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Elkötelezett környezetbarát vállalatok

KRISTÁLY-MIX Kft.
Professzionális takarítás, egyedülálló védjegyes környezetbarát szolgáltatás „CLEANATURE” komplex rendszerbe foglalt környezetkímélő napi takarítási program és szolgáltatás

NÉVJEGY:

Antal Márta ügyvezető igazgató, cégtulajdonos, alapító tag
Samu Attila a cég társtulajdonosa, szakmai vezetője

Kapcsola
t: 1027 Budapest, Bem rakpart 54. fsz. 5.
Telefon
: +36-1-3163112
Fax: +361-3168792
E- mail: info@kristalymix.hu
Honlap: www.kristalymix.hu

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ez év júliustól a Kristály-Mix Kft. védjegyes környezetbarát takarítási szolgáltatását veszi igénybe. A cég 1996-ban Magyarországon elsőként nyújtott be pályázatot a Társaságnál a „Környezetbarát szolgáltatás” védjegy megszerzésére, amelyet az elbírálást követően el is nyert.

Antal Márta, a Kristály-Mix Kft. ügyvezető igazgatója, mint magánvállalkozó kezdte el az új környezetbarát napi takarítási technológia kidolgozását. A módszer kifejlesztésekor a természetes környezet védelme, a bútorok, berendezések megóvása érdekében minimálisra csökkentette a vegyszerfelhasználást és kiemelt figyelmet fordított a megrendelők igényeinek a kielégítésére.

- Ehhez megtaláltam azokat a környezetkímélő szereket, amelyekkel ki tudtam dolgozni új technológiámat a takarítás minden területére. Az első időkben ezt adtam át az egyes intézményeknek, konyháknak, szállodáknak, iskoláknak. Ez a technológia mindamellett, hogy egyértelműen környezetkímélő, gazdasági szempontból is kedvező - bizonyíthatóan 15-20 százalékos pénzmegtakarítást eredményez. Mindezek után, 1995-ben kaptam az első felkérést, hogy szolgáltatóként lássam el egy felsőoktatási intézmény összes takarítással kapcsolatos feladatait – emlékezik a kezdetekre a cégvezető.

A cég jogelődje, a Kristály-Mix Bt., 1996-ban Magyarországon elsőként nyújtott be pályázatot a Környezetbarát Termék Nonprofit Kht-nál környezetbarát szolgáltatás védjegy megszerzésére. Az elbírálás után a „cleanature" komplex rendszerbe foglalt környezetkímélő napi takarítási program és szolgáltatás elnyerte a „Környezetbarát szolgáltatás" védjegy használatának jogát.

A „cleanature” komplex technológia folyamatos, napi, vegyszerek nélküli takarítást jelent, amely kiterjed még a falfelületekre, faburkolatokra, padlóburkolatokra, üvegfelületekre, szociális helyiségek csempeburkolatára, irodai berendezésekre (pl. számító- és sokszorosítógépek) is. A rendszer legnagyobb erénye, hogy a napi szintentartó takarítás során nem használ tisztítószereket, a minőségi takarítást olyan különleges mikroszálas textíliák alkalmazásával érik el, amelyek szálszerkezete lehetővé teszi, hogy a tisztítandó felületek legkisebb réseibe is behatolva a szennyeződéseket azokból eltávolítsák, és magukban tartsák. A speciális textíliákkal, vegyszerek nélkül végzett munka során nem károsodnak, nem fakulnak ki a felületek, anyagi, esztétikai és környezeti károk nem keletkeznek.

- Mindössze a technológia bevezetésekor van szükség nagytakarításra a lerakódott vegyi anyagok eltávolítására. Ennek során sajnos vegyi anyagokat is használnunk kell, de ezek 90-99 százalékban lebomló szerek. Egy új technológia sikerének záloga az is, ha bizonyítottan gazdaságosabb, mint a hagyományos módszer, ha nem jelent anyagi megterhelést és könnyebbé teszi a munkafolyamatokat – ossza meg tapasztalatait Antal Márta.

A gazdaságos tisztítószer-felhasználás érdekében a cég a kialakított konkrét technológia alapján, a takarítás során alkalmazott tisztítószerek környezet és energiatakarékos felhasználását figyelemmel kíséri és ellenőrzi, a tapasztalatokat megossza a megrendelőkkel, jelentős megtakarításokat eredményezve ezzel a partnereknek.

A Kristály-Mix Kft. dolgozói létszáma átlagosan 150 fő, az általunk naponta takarított terület nagysága meghaladja a 300.000 négyzetmétert. A cég a megrendelőkkel történő megállapodás alapján, eseti jelleggel nagytakarítást is végez, illetve egyéb napi takarítást nem igénylő felületek tisztítását is vállalja.

A letölthető dokumentumok menüpontban olvasható:

Kristály -Mix Kft cégismertetője 
Kapcsolódó galéria:
Kristály-Mix Kft.Képek megtekintése >>


További oldalaink ebben a témakörben>>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon