Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Elkötelezett környezetbarát vállalatok

A Rosmarin Kft. a környezettudatos gyártás és fejlesztés híve
Ökocímke védjegyet kapott a Mártélyon működő Rosmarin Kft. két terméke. A cég a BIONUR Scrub Stone és Gel Cleaner elnevezésű általános tisztítószer termékeire nyújtott be pályázatot az Európai Unió ökocímke minősítésének elnyerése érdekében. A pályázat értékelését és a Vidékfejlesztési Minisztérium jóváhagyását követően a védjegyhasználati szerződések aláírása megtörtént, amelyek 2015. június 28-ig érvényesek.

A Rosmarin Kft-t 2001-ben alapították, már a cég létrejöttekor megszületett egy új fejlesztés, a súrolókő receptje, amelynek gyártása a kezdetekkor beindult. A saját fejlesztőlaborral rendelkező cég az évek során speciális tisztító- és mosószerekkel bővítette kínálatát.

Fontosnak tartjuk az egészség és a környezet védelmét, és büszkék vagyunk arra, hogy cégünk kizárólag ökológiai termékeket gyárt. Éppen ezért nem gyártunk olyan készítményeket, amelyeknek irritatívnál súlyosabb besorolása lenne. Termékeink nem tartalmaznak klórt, foszfátokat vagy más káros alapanyagokat. Az allergén- és veszélyes anyagok egyre inkább kiszorulnak. Az állattesztek nálunk teljességgel kizártak – informál Szekeres Katinka laborvezető.

A cég napenergia segítségével állítja elő a gyártáshoz szükséges energiát, ennek köszönhetően a CO2 kibocsátásuk alacsony.

A Rosmarin Kft. sztárterméke az EU ökocímkét elnyert súrolókő és a tisztító gél. – Mivel manapság egyre nagyobb teret hódít a környezettudatos életvitel, fontosnak tartjuk a fogyasztók felé is jelezni, hogy a termék, amelyet kézbe vesz, környezetbarát jellemzőkkel bír – teszi hozzá Szekeres Katinka.

A Rosmarin Kft-nél a fentieken kívül olyan termékek gyártásával is foglalkoznak, mint mosószerek és mosóadalékok, speciális folttisztítók, továbbá háztartási tisztítószerek, kerti-és műhelyfelszerelések tisztítószerei.

Súrolószerek területén több mint 50 recept áll rendelkezésre. Ezen túl elérhetőek bőrből- és fából készült tárgyak tisztító-és ápolószerei. A cég az autósokra is gondolt: termékein széles palettáját kínálják autó tisztító-és ápolószereknek.

A Rosmarin Kft. rendkívüli figyelmet fordít, a gyártásellenőrzésre, a minőségellenőrzésre. Kizárólag minőségi alapanyagokból gyártanak, fokozott figyelmet fordítva a fenntarthatóságra.

www.kornyezetbarat-termek.huKapcsolódó galéria:
Rosmarin Kft.Képek megtekintése >>


További oldalaink ebben a témakörben>>
Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon